Kontorindretning på den nemme måde

Akustik til kontor

Forny jeres akustik på kontoret med nytænkende kontorafskærmning og enkle akustikløsninger


De fleste har oplevet at opholde sig på en arbejdsplads, hvor akustikken var så dårlig at de oplevede et stigende stressniveau, eller måtte bruge alternative afskærmningsløsninger som fx høretelefoner for at kunne finde arbejdsro. Arbejdsro kommer ikke af sig selv, og særligt storrumskontorer og store kontorlandskaber kræver veludtænkte, og særligt tilpassede akustikløsninger – og det er dét værd!


Et godt arbejdsmiljø kan formes med fokus på flere essentielle punkter, hvor akustik er et af disse. Det er ikke kun de store arbejdslandskaber der skal være opmærksomme på akustikken, for akustik er allestedsnærværende uanset hvor man arbejder eller opholder sig. Har du et mindre kontor er det lige så relevant at akustik optimerer som det er for et storrumskontor, da fordelene ved dette påvirker de ansattes produktivitet og arbejdsglæde positivt. Men hvordan gør man så lige det, tænker du måske? Hos kontormøbler.dk har vi en bred vifte af kontorafskærmningsprodukter og kreative forslag til løsninger, som vi vil præsentere for dig nedenfor. Læs med.

 

Hvad skyldes dårlig akustik?


Rumakustik er et udtryk for hvordan lyden bevæger sig i et rum og er derfor også vigtigt at have en viden og bevidsthed om på arbejdspladsen. Det er nemlig muligt med den rette indretning at dæmpe uønskede lyde og skabe et arbejdsmiljø hvor den gode akustik er i centrum. Svaret på spørgsmålet kan derfor være, meget simplificeret, at dårlig akustik ofte kan skyldes en indretningsstil, hvor der ikke er taget højde for rummets størrelse og anvendelse, samt støjgener fra samtaler, møbler, telefoner og lignende. Store åbne arbejdspladsrum, det kan være storrumskontorer, eller andre åbne kontormiljø, hvor mange mennesker er samlet, er ofte udfordret på støj og akustikproblemer. Her kan det være en fordel at ”polstre” rummet lidt, da det dæmper genklangen fra lyd og støj. Du kan med fordel anvende tæpper på gulvene og mindre tæpper de steder hvor I opholder jer mest. En måde at polstre væggene på kan også være at benytte sig af lydabsorberende vægelementer og hængende akustikvægge. Mødebokse er en fleksibel måde at forbedre akustikken på. Samtidig er det en smertefri og billig løsning, hvis I står og mangler et ekstra, lydisoleret mødelokale. Trænger kontoret, loungen eller arbejdsområdet til nogle møbler der hjælper de gode samtaler og fordybelsen på vej, så anbefaler i kupesofaer med høj ryg. Den højryggede sofa har en afskærmende form og er ideel til at skabe rum til fordybelse eller give privatliv. En praktisk og meget anvendt løsning på akustikproblemer er skærmvægge på hjul som kan blive arbejdspladsens nye darling.

 

Brands med ekspertise i akustik til kontor


Hos kontormøbler er vi meget stolte af at være forhandlere af brands med et nytænkende og visionært fokus på akustik og design. Det danske brand MosDecor har formået at få naturen ind på arbejdspladsen og samtidig forbedre arbejdsklimaet og akustikken ved at anvende mos som lyddæmpende materiale. Brandet Silen har med deres mødebokse gjort det muligt at holde møder, når som helst og hvor som helst på storrumskontorerne, og derved skabt arbejdsro til mange. Brandet Abstracta har designet stilfulde og enkle bordskærme, gulvskærme og vægakustik, der udover at pynte på kontorerne også har bidraget til bedre indeklima og akustik. Fremtidens designbrands og kontorer forholder sig proaktivt til akustikken på arbejdspladsen - det samme gør vi.