Kontorindretning på den nemme måde

Nye krav om affaldssortering på arbejdspladsen i 2023

Sidst opdateret: 09 Feb 2023
affaldssortering-nye-krav-2023.png

Det er ikke længere kun husholdninger, der snart skal sortere affald i fraktioner. I udgangen af 2022 skal danske virksomheder også sortere husholdningslignende affald. Her vil der også være krav til mærkning af affaldsbeholdere.

Hvilke virksomheder skal sortere affald?

Fra d. 31. december 2022 er det et krav, at alle virksomheder skal sortere affald. Det er uanset om, det er kontorer, butikker, spisesteder. Hvad er husholdningslignende affald? Det er typisk affald, der i sammensætning minder om affald fra private husholdninger.

I alt er der tale om 10 typer af affald: mad-, papir-, pap-, metal-, glas-,plast-, mad- og drikkekarton, farligt affald og restaffald. I løbet af 2023 skal tekstilaffald også sorteres.


piktogrammer 10 fraktioner 8566


Hvad er formålet med affaldssortering til erhverv?

Formålet med de nye krav om kildesortering for virksomheder er, at der skal sikres, at affaldet bliver sorteret og behandlet miljømæssigt korrekt, og at ressourcerne i videst muligt omfang bliver genbrugt og indgår i fremstilling af nye produkter.
Men det kræver, at vi alle får ændret vores affaldsvaner, når vi er på arbejde.


Miljøstyrelsen har udarbejdet forskellige materialer, der er til fri afbenyttelse, når I skal implementere de nye krav til affaldssortering på arbejdspladsen. Her kan du bl.a. finde en tjekliste, der kan fungere som et rettesnor, når I skal implementere de nye krav. Desuden kan du også finde sorteringskriterier, du også kan printe ud og hænge op.

 


Affaldsmærker på affaldsspande

Ifølge Dansk Erhverv er det kun et krav til at sætte piktogrammer, der indikerer, hvilket affald der må komme i affaldspanden, på udendørs affaldssortering. Men din virksomhed kan med fordel sætte mærkerne på jeres skraldespande, så det bliver klart og tydelig for enhver, hvad der skal i de forskellige spande. Såfremt en affaldsbeholder er mærket med et piktogram, skal det være fra det nationale piktogramsysstem


Er du på udkig efter en komplet løsning til din affaldssortering, hvor du både har en affaldspand med et etiket på? Så kan du finde forskellige løsninger i vores kategori for affaldssortering.

Er din arbejdsplads klar til affaldssortering i 2023?

Hos Kontormøbler.dk hjælper vi gerne din virksomhed med at blive blive klar til at sortere jeres erhvervsaffald.
Her kan vi tilbyde dig forskellige løsninger indenfor affaldssortering til kontor, kantine eller der, hvor du har brug for et affaldssorteringsskab.

 

Du kan se vores affaldssorteringsløsninger her

 

Vi kan også hjælpe jer med at skræddersy en løsning, der passer til jeres behov og eksisterende kontorindretning.
Her kan du tage en uforpligtende snak med af vores dygtige indretningskonsulenter.