Kontorindretning på den nemme måde

Vælg den bedste kontorstol

Sidst opdateret: 05 Jan 2023
Sådan vælger du den bedste kontorstol

Hvilken kontorstol skal jeg vælge? Følg vores guide, og undgå fejlkøb.ur ikonLæsetid: 5 min.

Vi har lavet denne guide til dig, der skal ud og finde nye kontorstole. I guiden vil vi give dig et godt overblik over alle de ting, du skal være opmærksom på, når du skal ud og investere i en ny kontorstol.


Hvad er den bedste kontorstol, og hvor meget skal jeg investere i en kontorstol?
Hvorfor skal det skal være en ergonomisk kontorstol?
Hvad betyder de forskellige udtryk og funktioner på en stol?


Få svaret på alle dine spørgsmål i guiden.


I denne
guide, gennemgår vi følgende ting om kontorstole:


Vi guider dig igennem de mange kontorstoles forskelligheder

En af de ting vi oftest bliver spurgt om er: "Hvorfor har I så mange kontorstole, og hvad er den bedste kontorstol?" Svaret er, at vi er vidt forskelligt bygget. Det der er den bedste stol for mig, er ikke nødvendigvis den bedste for dig. Derfor kan en "kontorstol bedst i test" heller ikke afgøre, hvilken kontorstol der passer bedst til dig. Du er nødt til at sætte dig lidt ind i de forskellige stoletyper. Ellers kan du altid spørge en kontorstol ekspert i din lokale møbelforhandler.

Generelt er det godt at vælge en kontorstol, der passer til din størrelse.


Er du selv en lille sag? Så skal du ikke vælge en kæmpe stol med et stort sæde. Da det rammer dine knæled og skærer af for blodcirkulationen. Er din kampvægt over de 100 kg? Så skal du også have en stol, der har en størrelse, så den kan give dig lidt modspil. Derfor er det også vigtigt, at du vælge en kontorstol med nogle indstillingsmuligheder som f.eks. sædedybde justering og styrkejustering på vippet. Her kan du justere den til at passe til din krop.


Arbejdsopgaver er også forskellige fra person til person. Derfor skal vi ikke alle have de samme funktioner til vores kontorstol. Du kan starte med at gøre op med dig selv om, hvor mange timer du bruger på stolen dagligt. En stol du sidder på en halv time daligt, stilles der ikke så store krav til sammenlignet med en kontorstol, du sidder på i rigtig mange timer. Men ofte undervurderer folk behovet for en god kontorstol kraftigt. Hvad enten det drejer sig om noget, man bruger på hjemmearbejdspladsen, eller det er 8 timer+ på kontoret.

Rådet herfra må være at vælge en god kontorstol i en ordentlig kvalitet med mange indstillingsmuligheder.


Det kan godt betale sig at investere i en ergonomisk kontorstol i god kvalitet. Det betaler sig i længden, og ofte holder stolene også i mange flere år end de billige kontorstole på markedet. Der er f.eks. 5 eller 10 års garanti på mange af vores stole, ligesom de har gennemgået mange test til den helt store guldmedalje.

Størrelse og model

Som udgangspunkt kan du overveje, om du er mest til et lille ryglæn, der kan støtte dig i lænden. Herunder når du arbejder fremadrette ved skrivebordet. Det hjælper med at strække dig ud og få en god holdning og aktivering af musklerne i ryggen. Eller om du er mere til en lidt større ryg, som er fantastisk til at gribe dig, når du læner dig bagover. Især når du skal sidde og føre mange telefonsamtaler.


Skal du sidde og arbejde meget ved dit skrivebord? Så kan det være en god idé med et fremadgående vip, så du ikke skal strække dig for at komme frem til opgaven. Et skråt sæde hjælper dig derimod til at strække ryggen ud og aktivere dine muskler. Sådan et vip ser du på freefloat og multisynkron stole. Du kan læse mere om disse funktioner nedenfor.


Når man ændrer siddestilling og ikke sidder fastlåst i en stilling dagen lang, sætter det ikke blot bare gang i blodcirkulationen og opbygger muskler - men er også godt for at bringe brugbare næring rundt i din krop. Derfor er det altid godt at vælge en god stol med et vip og aktivere det. På denne måde får du bevæget dig i løbet af dagen. Dette gælder alle typer vip.


Af samme grund, er hæve sænkeborde også blevet så populære i Danmark. Det giver dig både muligheden for at justere højden, så den passer til dig og sætter gang i din forbrænding.


Har du et hæve sænkebord, som du ikke får brugt nok i løbet ad dagen? Eller vil du godt gøre noget ekstra godt for din krop for at forebygge lidelser fra stillesiddende arbejde? Så kan du gå skridtet videre og overveje en sadelstol som Backapp. Det er en kontorstol til dårlig ryg. Stolen virker ved, at man sidder ud over en sadel. Kontorstolen strækker ryggen ud og forbedrer din holdning, hvor Backapp stolen aktiverer dine rygmuskler og coremusklerne. Derudover har stolen en bold i bunden, så du kan justere, hvor meget du vil træne den pågældende dag. Bolden under Backapp er med til at aktivere en rækker muskelgrupper og træner din krop i løbet af din arbejdsdag.


Back App.jpg

Læs mere om Back App stolen, klik her.

 

Indstilling og højdejustering

Hvis kontorstolen er indstillet helt forkert, eller at den slet ikke kan indstilles efter din krop og behov, kan selv den bedste kontorstol ikke hjælpe dig. Alt god justering af din arbejdsplads begynder som udgangspunkt med en ergonomisk kontorstol. En god stol som har de nødvendige funktioner, der skal til for at kunne støtte din ryg og læn.


1. Sæt dig i en højde så dine knæled åbner sig op i en over 90 grader vinkel. Her får du åbnet op for blodcirkulationen og de vigtige venepumper, der sidder i underbenet.
2. Sørg for at dine fødder har god kontakt med underlaget, og kan bevæge sig frem og tilbage.


Er du kvinde (eller mand) og har stiletter på den ene dag og flade sko på den næste dag? Så skal du tage højde for det og justere stolen til. Det er derfor også vigtigt, at du vælger den gaslift på stolen, der passer bedst til dig. Er gasliften for høj, og kan kontorstolen ikke komme langt nok ned? Så tyder det på, at du mangler den vigtige fjeder funktion og slår dig hver gang, du sætte dig. Kan den ikke komme højt nok op, skærer du af for blodtilførslen. Du får svært ved at komme frem til dit skrivebord.


Er du lavere eller højere end de fleste folk? Så skal du lige tjekke, at der er nogle valgmuligheder på stolen, der gør det muligt at tilpasse stolen efter din højde.


En god gammel regel omkring sædedybden, siger at du ikke skal have sæde for mere end 2/3 af dit lårben. Hvis det er mere end det, kan det skære af for dit blodomløb.

Fremadvip, bagudvip, Freefloat, Asynkron, Synkron og Multisynkron - vip

De tekniske udtryk, der bruges til at beskrive kontorstoles vip, kan være lidt indviklede. I denne afsnit vil gennemgå de forskellige vip. Det vil hjælpe dig med at træffe en bedre beslutning, når du skal ud og vælge at den helt rigtige kontorstol.

Fremadvip

Med fremadvip funktionen kan du let og ubesværet variere din arbejdsstilling. Du forebygger rygproblemer og sidder altid rigtigt, når du arbejder i en fremadrettet stilling. Det fremadvippende sæde er rigtig godt til at hjælpe dig med en god holdning i ryggen. Især, hvis du ofte arbejder fremadlænet mod dit skrivebord, som f.eks. computerarbejde.


Fremadvip fungerer på forskellige måder. Både med drejehåndtag, konstante fremadvip og som en Freefloat funktion. Det betyder at sædet kan vippe fremad uafhængigt af ryggens bevægelser og låses fast.


Nogle af vores bedste kontorstole med fremadvip:

Back App Smart 2.0 sort kontorstol uden ryg

Back App Smart 2.0 sort kontorstol uden ryg

4.995,-
4.545,-
DU SPARER 450,-
Labofa EGO Classic kontorstol

Labofa EGO Classic kontorstol

6.079,-
3.995,-
DU SPARER 2.084,-
Thor Ergonomisk kontorstol

Thor Ergonomisk kontorstol

4.729,-
3.469,-
DU SPARER 1.260,-

Bagudvip

Kontorstole med bagudvip - oftest kendt som "direktørvip" er rart at have, hvis du bruger du din stol meget i hverdagen. Det forbedrer blodcirkulationen, når du vipper. Bagudvippet er en behagelig ting, når du taler i telefon eller fører en lang samtale på kontoret.


Denne type vip kan både være en asynkron-vip mekaniske, hvor du kun vipper med ryglænet. Eller den mere avancerede synkron-vip mekaniske. Her følger sædet automatisk med, når du vipper ryggen bagover. Dette bevirker, at man ikke får en følelse af at glide fremover i sædet og falde af.


Disse vip typer kan ofte vægtreguleres på de lidt bedre kontorstole. Det gør at kontorstolen passer til din vægt, og du let og ubesværet kan vippe bagover.


vision kontorstol kontormiljo

 

Vision kontorstol

Vision kontorstol

2.619,-
2.099,-
DU SPARER 520,-
Every kontorstol med netryg

Every kontorstol med netryg

3.679,-
2.609,-
DU SPARER 1.070,-

 

Multisynkron - Hele pakken

Har du brug for en kontorstol, der kan det hele? Så skal du kigge efter en stol, der både har det synkrone vip og den fremadgående vip (F.eks. Freefloat).


Når en kontorstol både har fremadvip og bagudvip kalder man det ofte, at kontorstolen har multisynkron vip. 


connex2 kontormiljo

 

Connex2 kontorstol

Connex2 kontorstol

7.129,-
5.459,-
DU SPARER 1.670,-
Spinella kontorstol

Spinella kontorstol

7.669,-
5.769,-
DU SPARER 1.900,-
Siff Ergonomisk kontorstol

Siff Ergonomisk kontorstol

3.889,-
2.895,-
DU SPARER 994,-
Betræk og hjul


Der er en række valg man skal træffe, når man bestiller en kontorstol. Kontorstole er typisk beklædt med kunststof, uld eller skind. Kunststoffer er kommet langt, og det er i dag et rigtigt godt valg til mange kontorstole. Stoffet giver stor slidstyrke og har nemt ved at komme af med skidt.


Et kamgarnsuld, som eksempelvis Fame, er et godt valg til dem der gerne vil have naturlige materialer. Det har stor slidstyrke og er smudsafvisende. Rigtigt lækkert at sidde på og fås i et hav af farver.


Skind har som bekendt en fantastisk evne til at holde og se ud som nyt år efter år. Det er rigtig nemt at have med at gøre. Også en klar favorit når det kommer til rengøring.


Kontorstole får oftest enten med bløde eller hårde hjul. De hårde hjul kan du genkender på, at de normalt er samme plastfarve og hårdhed hele vejen igennem hjulet. De er lavet til blødere gulvtæpper, hvor de kører let og ikke giver en masse modstand.


Det bløde kontorstol hjul har typisk en lidt lysere ring yderst i et blødere materiale. Det er det mest brugte i kontormiljøer. Det bløde hjul fanger underlaget, så det ikke bliver trukket hen af gulvet. Det er det rigtige valg til både linoleum, trægulve og køreplader. Kort sagt egner de bløde hjul sig til alle hårde underlag.

Tilvalg

På mange kontorstole kan man vælge en række ekstra udstyr, som kan gøre det endnu mere behageligt for dig at sidde ned i din kontorstol.

Armlæn - Giver hvile til armene og aflaster skulderen

Armlæn er nok det mest populære ekstra udstyr på en kontorstol. Det er en fantastisk ting at have, hvis man taler meget i telefon. En mulighed for at hvile armene og aflaste skulderen, når du læner dig bagover. Mange armlæn er justerbare, så du altid kan få dem til at passe til dig. Arbejder du derimod meget ved computeren og har en kraftig bue på dit bord, så kan du godt risikere, at de støder imod skrivebordet.

Lændepumpe - Giver ekstra støtte i lænden

En lændepumpe er en ekstra funktion, som fås på enkelte modeller. Den kan give ekstra støtte i lænden på et stort ryglæn, og derfor give en ekstra stor aflastning til dig.

Nogle af vores kontorstole med lændepumpe:

Fodkryds - Kan gøre kontorstolen mere elegant

Et fodkryds i krom eller poleret aluminium, kan få din kontorstol til at se ekstra elegant ud. Stolen kan f.eks. kombineres med krom på et hæve sænkebord stel for et eksklusivt og tidsløst udseende, og det er særdeles holdbart.

Nakkestøtte - Aflast nakken

Ekstra støtte til nakken kan være værd at overveje, hvis du læner dig bagover. I den stilling skaber det afveksling og aflastning for nakkemuskulaturen. Et must for personer, der taler meget i telefonen eller i overvågningsstillinger.

Athos - 24 timers gamerstol

Athos - 24 timers gamerstol

6.196,-
4.072,-
DU SPARER 2.124,-


Vi har flere ergonomiske kontorstole på webshoppen, som hver især er unikke på deres egen måde. Start altid med at kigge på dit behov først, før du vælger en kontorstol.


Se hele vores store udvalg: Kontorstole

Ergonomisk supplering

Måske har du brug for mere end bare en ergonomi stol. Elsker du at stå op ved dit bord, kan det også være godt med lidt variation og aflastning. Du burde måske overveje en Moizi stå/støtte stol til at aflaste benene og give variation i dit stående arbejde. Eller hvad med en Gymba balancebræt? Det flytter konstant tyngde punktet og sparker kraftigt gang i blodcirkulationen. Du bliver i stand til at stå op i meget længere tid uden at blive træt eller øm.


1000x250 banner gymba


VI håber, at denne lille guide kunne give svar på de fleste af dine spørgsmål. Er du stadig i tvivl om, hvilken kontorstol du skal vælge? Så tager vi selvfølgelig altid gerne en snak med dig, så du kan få valgt den helt rigtige kontorstol - uanset om det er til din arbejdsplads eller hjemmekontor.


Du kan kontakte os på  eller ringe til os på 8612 3040. Skal du bruge hjælp til en større indretningsopgave, er vi selvfølgelig også behjælpelige - det kan du læse mere om under kontorindretning.


Vi har også showrooms rundt i landet, hvor du er velkommen til at besøge os. En kontorstol test i dit lokale showroom vil hurtigt kunne afgøre, hvilke stol du skal vælge. Her kan vi også bedre hjælpe dig og vise dig alle de funktioner, som vores kontorstole har. Desuden hjælper vi dig også med at få indstillet kontorstolen rigtigt. Vi ser ofte at folk får investeret i en god ergonomisk kontorstol, men får den ikke indstillet rigtigt. Det betyder, at man ikke udnytter kontorstolens fulde potentiale.