Kontorindretning på den nemme måde

5 gode grunde: Derfor bør du have planter på kontoret

Sidst opdateret: 04 Aug 2020
5 gode grunde til at du bør have planter på kontoret

Hvorfor skal man have planter på kontoret? Vi giver dig her 5 gode grunde.

ur ikonLæsetid: 2 min.

De seneste studier viser, at alle mennesker har et instinktivt ønske om at være forbundet med naturen. Undersøgelser viser at folk der stirrede på naturbilleder i 40 sek. var nok til at udløse hjernen i en mere afslappet tilstand.


Dette har en kæmpe positv effekt på medarbejdstivsel og virksomheden. Det gælder også for dem, der sidder på hjemmekontoret og arbejder.


5 gode grunde til, at du bør have grønne planter på kontoret


1. Forebygger stress

Studier viser at lyden af rindende vand eller duften af skov har en betydelig effekt på stress og psykologiske faktorer som hjerterytme og blodtryk. Faktisk så man en betydelig fald på 37% i spænding og angst, 58% fald i depression og 38% reduktion i træthed.


2. Hjælper med at øge produktiviteten

En undersøgelse har vist at ansatte i gennemsnit udfører deres opgave på kortere tid, hvis de er omgivet af grønne planter sammenlignet med de ansatte, sidder uden planter på kontoret.


En håndfuld planter på kontoret kan faktisk øge medarbejderens produktivitet med 15%.


3. Reducerer sygedagene

Den norske forsker Tove Fjeld har undersøgt sammenhæng med planter og medarbejdernes helbred og sygefravær i et kontormiljø. Her blev den ene halvdel indrettet men planter, mens den anden halvdel var uden planter. Resultatet viste, at de medarbejdere, der var omgivet planter, oplevede et fald i sygdommen som forkølelse, hovedpine og influenza på 52%.


En planters tilstedeværelse kan have en positiv effekt i medarbejdernes velbefindende og sundhed - dermed være med til at reducere antallet af sygedagene.


4. Giver bedre indeklima

Planter er med til at forbedre indeklimaet på kontoret, da de fungerer som naturlige luft filtre, der kan omdanne carbondioxid til en ren oxygen.


Det er at sidde på kontoret indendørs er hverdag for mange af os. Rummet vi befinder os i, fjerner forbindelsen på naturen. Ved at tilføje noget grønt i form af indendørs plante til kontor kan have den store positive effekt på medarbejderne.


5. Reducerer støjniveauet

Er der meget støj på kontoret? Så kan du anskaffe sig et par store potteplanter og palcere dem forskellige steder på kontoret. F.eks. kan du sætte dem i hjørnene af rummet, så der skabes hyggelige kroge.

Indret kontoret mere grønt med disse produkter: