Kontorindretning på den nemme måde

Kantineindretning: 10 tips til indretning af kantinen

Sidst opdateret: 10 Aug 2023
Få 10 tips til kantineindretning

En velindrettet kantine er et sted, medarbejderne har lyst til at opholde sig, skabe sociale relationer og lade batterierne op. Vi giver dig 10 tips til din kantineindretning.

Følger du vores tips, får du en fleksibel og praktisk kantine, der giver glade medarbejdere - og et alsidigt rum, der kan bruges til mange forskellige formål.

 

1. Indret kantinen efter, hvor mange personer kantinen skal rumme

Det første punkt giver næsten sig selv - og så alligevel ikke helt. Skal du have plads til så mange siddende medarbejdere som muligt, er rektangulære borde den mest pladsoptimerende løsning. Har du derimod lidt ekstra plads at lege med, skaber runde borde hygge og bedre mulighed for samtale.

 

2. Vælg de rigtige (og praktiske!) materialer til kantineindretningen

Kantinen skal naturligvis være flot og indbydende, men materialerne skal først og fremmest være rengøringsvenlige og slidstærke. Tænk bare på, hvor ofte bordene tørres af, og ofte møblerne i det hele taget er i brug. Jeg anbefaler, at du holder øje med materialer som decor og laminat.

 

Kantine foursure88

Her ses Four Real 74 kantinebord i hvid laminat med Four Sure kantinestole i antracit grå.

 

Vidste du at..? Decor er økonomisk og praktisk - det kan gøres rent med de fleste typer rengøringsmiddel. Laminat er rengøringsvenligt og særdeles slidstærkt.

 

Se alle vores kantinestole og kantineborde.

 

3. Sæt farverne i spil i kantinen

Farvevalg er selvfølgelig en smagssag, men der er alligevel nogle tommelfingerregler. Mørke farver giver ro, mens lyse signalerer aktivitet. Derudover er kontraster godt til kantineområder.

 

Husk også, at det ikke kun er selve møblerne, der kan få en klat farve - med plantekasser og bordlamper kan du også let tilføje en kontrastfarve.

 4. Husk at kantinen også kan bruges til workshoppen, julefrokosten og morgenmødet…

Ofte er kantinen samlingspunkt på andre tidspunkter end lige til frokosten. Vælg derfor fleksible løsninger som hjul og klapstel på borde samt stole, der kan stables og kobles sammen i rækker. Så kan I let ændre opstilling til møder, fredagsbar, foredrag, fester og workshops.

 

5. Husk, at lyset skaber rummet

Husk, at du også kan skabe stemninger med lys. Godt lys giver bedre arbejdsmiljø, og det kan med fordel være dæmpbart til events. På den måde kan du få det samme rum til at fremstå helt forskelligt med få virkemidler.

 

kantineindretning

 

6. Kantinen skal være for de ansatte

En velindrettet kantine er med til at give medarbejderne det pusterum, de har brug for i deres pauser. Samtidig er det en oplagt mulighed for at skabe et miljø til sociale relationer, og hvor man har lyst til at opholde sig.

 

Et godt tip! Ved at gøre noget ud af indretningen viser du de ansatte, hvad de er værd. Det er på alle måder en god investering.

 

7. …men der må også gerne være rart for kantinens gæster

Måske sker det indimellem, at en ekstern gæst bliver og spiser frokost - eller måske er der bare folk, der vises rundt i huset. Derfor er det oplagt at indrette kantinen, så den afspejler virksomhedens historie og værdier.

 

Med fotostater kan du fortælle virksomhedens historie til gæster, og samtidig forbedrer du akustikken i lokalet. 

FourSure kantinestol på meder

FourSure kantinestol på meder

1.856,-
1.604,-
DU SPARER 252,-
Four Real A miljøbord

Four Real A miljøbord

6.844,-
6.024,-
DU SPARER 820,-

8. Giv grobund for ro og nærvær i pauserne

En kantine behøver ikke at være et stort rum med endeløse rækker af identiske borde og stole. Byg rum i rum med forskellige bordhøjder og plantekasser.

 

Et højbord med barstole omkring er f.eks. perfekt til et kort, uformelt møde, mens bløde loungemøbler giver mulighed for afslapning eller fordybelse.

 

Kantine 2

 

9. Udnyt ekstra plads til hygge og socialt samvær

Har I god plads i kantinen, er det oplagt at lave et hyggehjørne med loungestemning og bordfodbold eller bordtennis.

 

Her vil medarbejderne naturligt mødes i pauserne eller efter arbejde, og effekten for de sociale relationer kan tydeligt mærkes.

 

10. Tænk på at “nudge” kantinens gæster

Med den rigtige indretning er det lettere at sørge for, at kantinen og dens faciliteter bliver brugt på den ønskede måde.

 

Sørg f.eks. for spritdispensere ved indgangen og en vandautomat til opfyldning af glas og drikkedunke.

 

Gør det let at sortere affald og invitér til oprydning med bakkereoler - og du vil helt automatisk få en mere ryddelig kantine. Skal de sunde vaner have et lille puf, kan du jo også forsøge dig med fodspor på gulvet i retning af salatbuffeten.

 

Kantine 1