Kontorindretning på den nemme måde

10 nemme kontorøvelser

Sidst opdateret: 22 Apr 2022
10-nemme-kontorøvelser.png

Har du ryg- og nakkesmerter pga. daglig kontorarbejde? Så skal du have bevæget dig. Få 10 nemme kontorøvelser du hurtigt kan lave i din hverdag på din arbejdsplads.


ur ikon
Læsetid: 2 min.

Mange døjer med smerter i skuldre, nakke og ryg på kontoret. Ofte skyldes problemet, at man ikke får bevæget sig i løbet af dagen. Mennesker er skabt til bevægelse. Hvis vi ikke får bevæget os nok vil vores muskelmasse blive mindre, og der vil være mere fedtvæv. 


Det er vigtigt, at understrege at en times motion i sig selv er ikke nok til at kompensere for alle de stillesiddende timer, du har haft i løbet af en dag. Fysisk inaktivitet har mange negative konsekvenser for din krop og sundhed. Faktisk er det på lige fod med rygning, overvægt og forhøjet blodtryk.


Derfor anbefales det, at man varierer sin arbejdstilling i løbet af dagen. Små bevægelser kan gøre den store forskel i din hverdag. Kontorøvelser er fantastiske når du lige skal bruge en lille pause fra arbejdsopgaverne. De er nemme, hurtige og kan udføres ved skrivebordet.


Her får du 10 nemme kontorøvelser

Alt det du skal bruge til disse kontorøvelser er dit hæve sænkebord, kontorstol og din drikkedunk fyldt med vand. Det er super nemt at komme i gang, og du bestemmer selv hvor mange gange, du vil gentage øvelserne. Nogle dage har du måske lyst til at tage alle 10 øvelser i et hug, mens andre dage der har du kun tid til at udføre halvdelen af øvelserne. Det er helt okay. Det vigtigste er, at du får tilført noget bevægelse i din hverdag.

 

10 nemme kontor oevelser

Du kan printe disse øvelser ud og hænge det op på kontoret, så du er sikker på, at du ikke glemmer at lave dine kontorøvelser.

icon pdf download Download plakaten