Kontorindretning på den nemme måde

10 tips: indretning af cafe, restaurant og hotel

Sidst opdateret: 26 Jul 2022
Få 10 tips til indretning af restaurant og café

Den rette atmosfære er afgørende for din café, restaurant eller hotel, hvis du skal tiltrække nye kunder og få dem til at komme igen. Få 10 tips til, hvordan du kan skabe den rette atmosfære.


ur ikonLæsetid: 5 min.

 

 

Indretningen og atmosfæren er lige så vigtig som den mad, der serveres. Men det er ikke altid lige til at skabe den ønskede stemning. Der er mange faktorer at forholde sig til, såsom at vælge de rigtige møbler, farver, dekorationer, belysning, osv.


Der er ikke nogen magisk og nem opskrift på, hvordan en restaurantindretning skal være. 


Formålet med dette blogindlæg er at servere dig en masse inspiration til din restaurant-, café- eller hotelindretning.

 

1. Hvad er opskriften på den gode atmosfære?

Indretningen af restauranten er lige så vigtig som den mad, der serveres for kunderne.

 

Her handler det om at skabe en god atmosfære, så dine kunder har lyst til at blive der længere og komme igen. Men hvad er opskriften på den gode atmosfære?

 

En restaurantindretning er kompleks, og derfor findes der ikke en nem opskrift på det. For at kunne lykkes med din indretning og efterlade dine kunde et godt førstehåndsindtryk af restauanten, så skal de fysiske rammer kunne støtte op omkring dit menukort. Her skal du bl.a. udvælge de rigtige restaurantmøbler, dekorationer, belysning osv.

Indretningen af restauranten er lige så vigtig som den
mad, der serveres for kunderne. Her handler det om at
skabe en god atmosfære, så dine kunder har lyst til at
blive der længere og komme igen. Men hvad er
opskriften på den gode atmosfære?
En restaurantindretning er kompleks, og derfor findes
der ikke en nem opskrift på det. For at kunne lykkes
med din indretning og efterlade dine kunde et godt
førstehåndsindtryk af restauanten, så skal de fysiske
rammer kunne støtte op omkring dit menukort. Her
skal du bl.a. udvælge de rigtige restaurantmøbler,
dekorationer, belysning osv.

 

2. Pladsfordeling i restauranten

Den generelle tommelfingerregel for pladsfordelingen i restauranten er, at selve spiseområdet og baren skal fylde ca. 60% af restauranten. Mens det resterende, som køkkenet og opbevaring, skal fylde de sidste 40%.

 

Dette kan naturligvis variere afhængigt af, hvilken type restaurant du har.

 

3. Mad smager endnu bedre når den samlede oplevelse er god

Vi nyder maden med alle vores sanser. Det gælder lige fra synet, smagsløgene til hørelsen. Gæsterne vil gerne føle sig godt tilpas, næsten som om de var hjemme.

 

Der kan være mange ting, der kan påvirke kundens oplevelse i restauranten som bl.a. kan være:

  • Visuelle oplevelser
  • Bevægelsesflow i lokalet
  • Belysning
  • Akustik
  • Udsigten

 

4. Indretning i samspil med menukortet

I dag er det ikke længere nok at kunne servere et godt måltid, da konkurrencen stiger. Derfor skal du kunne spille på alle de parametre, du har tilgengængelig.

 

Du skal kunne skabe et samspil mellem menukortet og de fysiske rammer i restauranten. Indretningen skal kunne fortælle gæsterne, hvad de kan forvente af maden og efterlade dem et uforglemmeligt indtryk og minde om oplevelsen i din restaurant.

 

Et godt tip!
Går du efter den nordiske stil, så skal indretningen være i perfekt balance mellem funktion og æstetik. Inddrag så vidt muligt elementer fra naturen såsom farver og træ- og naturmaterialer.

 

5. Den rigtige belysning er vigtig

Belysning i restauranten kan påvirke alt i rummet og kundens oplevelse. Det er lige fra din kunde træder ind i din restaurant, læser menukortet, får serveret maden de har bestilt til den stemning kunden oplever, når der tales hen over bordet.

 

Vi anbefaler at du indretter restauranten med forskellige lyskilder. Loftlys til at oplyse et større område. Spots til at fremhæve en bestemt funktion eller arkitektur i restauranten. Dæmpet lys og naturlig belysning til at skabe en intim stemning.

 

modus modul sofa

På billedet ses vores Modus modul hjørnesofa.

 

6. Udendørsservering

Når vejret bliver lunere, så foretrækker mange at sidde udenfor og spise. Har du en terrasse eller udendørsområde, så vil det være oplagt at indrette det med udendørsmøbler og tilbyde udendørsservering. Det kan være en afgørende faktor for, at dine gæster vælger dit spisested frem for dine konkurrenters.

 

Vælg praktiske og rengøringsvenlige udendørsmøbler, der kan tåle vand og sol.

 

Et godt tip!
Husk at tage højde for solen. Afhængig af hvor meget plads du har, så kan en parasol, markise eller stor presenning være en effektiv måde at skabe lidt skygge på - selv på de varmeste tidspunkt som ofte er midt på dagen

 

7. Indret terrassen til de lange sommerdage

Terrassen er området, der er rimelig eftertragtet - især om sommeren. Dine gæster kan nyde solens stråler, mens deres smagsløg bliver forkælet.

  

Til de lune sommeraftener skal du sørge for, at dine gæster ikke fryser. Her kan du stadig bevare den hyggelige og afslappende stemning ved at indrette med terrassevarmere, hynder og tæpper.

 

Limfjordenshus1  Limfjordenshus2

 

Limfjordens hus har fået indrettet deres terrasse med udendørsmøbler, plantekasser og terrassevarmere til de kølige sommeraftenener. Her kan gæsterne nyde deres mad udenfor i naturen med en flot udsigt til vandet.

 

Faro terrassevarmer

Faro terrassevarmer

4.719,-
3.995,-
DU SPARER 724,-
Lighthouse terrassevarmer

Lighthouse terrassevarmer

6.819,-
5.495,-
DU SPARER 1.324,-

8. Skal du have en drink eller to?

Et velkomstområde eller bar er en integreret del af restauranten eller hotellet. Har du en travl aften i restauranten, er baren en god løsning, hvis du vil undgå at kunderne forlader din forretning.

 

9. Opnå retro-stilen med genbrugsguld

Vil du gerne opnå en retroindretning i din café? Så kan du gå på jagt efter gamle og klassiske ting fra 1950’erne, 60’erne eller 70’erne i genbrugsbutikker, på loppemarkeder eller antikforretninger.

 

Her kan du finde en masse guld såsom ikoniske plakater, LP-plader eller gamle antikke lamper.

 

10. Stilrent og moderne cafémiljø

Farven på de cafémøbler du vælger og belysningen i caféen er afgørende for, hvilken stil og atmosfære du gerne vil ramme.

 

Går du efter den helt stilrene og moderne caféindretning med en afslappet atmosfære, så kan du vælge, at rummet skal være fuldt belyst og indrette med cafémøbler med enkle designs.

 

Et velkomstområde eller bar er en integreret del af
restauranten eller hotellet. Har du en travl aften i
restauranten, er baren en god løsning, hvis du vil undgå
at kunderne forlader din forretning.

Har du brug for flere tips til indretning af din restaurant, café eller hotel?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du ikke har fået besvaret alle dine spørgsmål.

 

Du kan både få fat i os på mail og telefon - og vi kan også bookes til et personligt inspirationsmøde, hvis du har brug for det.