Kontorindretning på den nemme måde

3 tips til at forbedre ergonomien, når du arbejder hjemmefra

Sidst opdateret: 17 Maj 2023
3 tips til at forbedre ergonomien, når du arbejder hjemmefra

Hvordan sikrer man sig de mest optimale rammer for en hjemmearbejdsplads? Det er ved at have fokus på ergonomien og den rigtige arbejdstilling.


ur ikonLæsetid: 2 min.

1. Afveksling og små pauser i arbejdstiden

Hvis du arbejder og bor i den samme bygning, kan du føle, at du bliver skør. Især, når dit hjemmekontor ikke er adskilt fra din bolig. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at skabe lidt variation i hverdagen. F.eks. kan du spise din frokost eller drikke morgenkaffen ude i haven eller på balkonen. Så længe du kommer ud fra dit arbejdsrum.


Sørg for at indlægge små pauser, så du også får bevæget dig lidt i arbejdstiden. Det kan være noget som simpelt som en lille kaffepause, hvor du sørger for at komme væk fra skrivebordet. Ofte kan små pauser fra skrivebordet hjælpe dig med skriveblokeringer, eller hvis du er gået i stå i en opgave.


2. Skab et ergonomisk korrekt kontormiljø

Det er vigtigt, at du har fokus på ergonomien og din arbejdstilling derhjemme. Der kan være udfordringer med pladsen. Ikke alle har et helt rum dedikeret til at arbejde i. Nogle har måske kun et lille arbejdshjørne og andre er nødt til at bruge spisebordet. Men når du har flere timers stillesiddende arbejde - om det så kun er en gang om ugen, så er det rigtige udstyr og møbler altafgørende for dit heldbred og produktivitet. Du kan altid starte med at kigge på din arbejdsstol og ergonomiske redskaber.


En spisestol er ikke beregnet til stillesiddende arbejde, da den ikke kan justeres og tilpasses din krop. Dermed vil du få en forkert arbejdstilling, hvor din produktivitet bliver påvirket, og du vil kunne mærke at din krop er øm dagen efter. På længere sigt kan det medføre smerter i ryg, lænd og nakke, hvis du ikke er opmærksom på problemet. Sørg nu for at have en god ergonomisk kontorstol, der kan indstilles efter dig. Det er en god investering for din krop - ikke kun nu og her, men også på længere sigt.


Arbejder du på en bærbar? Så skal du sørge for, at din bærbar komme op i øjenhøjde. Det gør, at du sidder med skærmen i en optimalt arbejdsafstand, som er med til at sikre dig en god arbejdstilling. Supplér gerne bærbaren med en ekstern mus og tastatur for at undgå museskader og belastnignsskader.

 

Mousetrapper Advance 2.0+

Mousetrapper Advance 2.0+

2.129,-
1.880,-
DU SPARER 249,-

 

3. Den næste arbejdstilling er den bedste


Undgå at sidde i den samme fastlåste position hele dagen. Investér i et højde justerbart bord, så får du muligheden for at skifte arbejdstilling nemt og hurtigt. Et hæve sænkebord fås i forskellige størrelser. Har du kun et hjørne eller få kvadratmeter at gøre godt med, så anbefaler vi et væghængt hæve sænkebord.


Køb billigere møbler gennem bruttolønsordning
Det er ikke gratis at udstyre sit hjemmekontor med møbler og tilbehør. Derfor kan kontormøbler på bruttolønsordning være en ideel løsning for dig og din arbejdsgiver. Her fungerer et hjemmekontor som et personalegode - som er helt skattefrit. Skattebesparelsen gør det væsentlige billigere end, hvis du skulle købe møbler ved et privatkøb.