Kontorindretning på den nemme måde

7 gode råd: Forbedre akustikken på kontoret

Sidst opdateret: 19 Jun 2023
7 gode råd - forbedre akustikken på kontoret.png

Åbne kontormiljøer er noget man støder på hos mange virksomheder. De åbne kontormiljøer har flere gode fordele. Det kan være med at styrke det sociale fællesskab og samarbejde på tværs af afdelingerne, det det er nemmere at komme hinanden ved. Her er der plads til både de private samtaler til vidensdeling og sparring – særligt det sidste kan være afgørende for at nå hurtigere i mål med opgaverne.

Men der er også nogle ulemper forbundet ved de åbne kontormiljøer. Støj, afbrydelser og mangel på privatliv er nogle af de ting der ofte er en udfordring ved at sidde i et storrumskontor. Det er alle faktorer, der skaber et uhensigtsmæssigt og stressende arbejdsmiljø, der kan gå ud over den enkelte medarbejders ydeevne.

 

Hvad kan man gøre for at forbedre akustikken på kontoret?

 

I denne artikel vil vi komme med 7 gode råd til, hvordan du kan optimere indretningen i jeres åbne kontormiljø for at forbedre akustikken og arbejdsmiljøet.

 

1. Fuldpolstrede og bløde møbler forbedrer akustikken

 Hvis der er plads i virksomhedens åbne storrumskontor, så har bløde møbler en god effekt på akustikken. Bløde møbler suger nemlig lyden til sig og bremser den i forhold til møbler med glatte overflader og udpolstrede møbler, der spreder lyden rundt i lokalet. Af bløde møbler kan du fx kigge efter kupesofaer, loungemøbler, sofaer, lænestole eller tæpper. 


Derudover kan man også vælge kontorstole, som er fuldpolstrede. De giver en fantastisk komfort og samtidig forbedrer det også akustikken ved de enkelte arbejdspladser. Det samme gør sig gældende i mødelokalet, hvor du også med fordel kan vælge fuldpolstrede mødestole.

2. Bordskærme på skrivebordet skaber arbejdsro og privatliv

En anden måde at reducere støj og skabe arbejdsro på er at montere bordskærme på medarbejderes skriveborde, så det er muligt at give den enkelte noget afskærmning og privatliv for den overfor siddende kollega. Bordskærme findes i mange forskellige modeller. Man kan fx få en topmodel, som kun dækker toppen af skrivebordet eller en frontmonteret model, som dækker både over og under skrivebordet. Bordskærme er effektive i et storrumskontor, da de hjælper med at fjerne efterklang i rummet.

Vores bordskærme fra Lintex er fremstillet af lydabsorberende stenuld og kan også bruges som opslagstavler, dvs. du kan hænge papir og lignede op med knappenåle.


 

3. Vægakustik-løsninger fanger effektivt lyden i rummet

For at undgå at lyden spreder sig rundt i rummet, så kan du hænge akustikelementer op på dine vægge. Vægelementer absorberer effektivt lyd og støj og reflekterer derfor mindre lyd tilbage ud i rummet. Det kan fx være Edge Wall Element fra Lintex, som er opbygget af et lydabsorberende materiale. Akustik vægelementer er en enkel og effektiv måde at skabe et blødere og mere behageligt lydmiljø i din kontorindretning. Vægelementer går ind og dæmper de høje frekvenser og kan fx kombineres med akustik whiteboard, som dæmper de lave frekvenser.


Akustikvægge kan fås i forskellige former, størrelser og farver. De kan enten være diskrete og blive en integreret del af indretningen eller fungere som et dekorativt og synligt indretningselement i rummet.

 

4. Undgå støj og distrahering med mødebokse

I store åbne kontormiljøer kan der opstå meget larm i løbet af arbejdsdagen. Der er telefonopkald, møder og mange andre ting som kan distrahere. En måde at undgå dette på er at anskaffe sig en mødeboks.


Denne lyddæmpende mødeboks giver dig mulighed for at etablere et ”ekstra” mødelokale i storrumskontoret. Det er også muligt at etablere flere små mødelokaler uden at skulle bygge om på kontoret. Den lyddæmpende telefonboks har et enkelt og klassisk design, som passer ind i alle kontorindretninger.


Med en mødeboks undgår du baggrundsstøj, når du skal afholde onlinemøder, gruppearbejde eller hvis du ønsker at fordybe dig i et projekt. Mødeboksen giver også mulighed for en fortrolig samtale, uden at andre lytter med. Det er en perfekt løsning til storrumskontoret, hvor der ofte er mange forskellige aktiviteter i gang på én gang. Mødeboksen egner sig også til mindre kontorer og fællesarealer.

 

 

5. Anvend skærmvægge på gulvet som afskærmning

I kombination med bordskærme som er monteret på skriveborde, så kan der for enden af hvert skrivebord opsættes skærmvægge på gulvet. Med gulvstående skærmvægge har du fuld fleksibilitet til at indrette arbejdspladsen, som du vil. Vælger du skærmvægge på hjul får du en smart og praktisk løsning, da de er lidt nemmere at flytte rundt efter behov.

Skærmvæggene giver en del mere afskærmning end bordskærme, og med koblingsbeslag kan du sætte flere skærme sammen i forlængelse af hinanden eller i vinkel for at skabe en længere skærmvæg eller et hjørne.

 

Derudover har du rig mulighed for at designe dine skærmvægge, som du vil. Du kan vælge mellem forskellige stoftyper og farver, kantlister, fødder og selvfølgelig selve skærmvæggens størrelse. Det gør det let at inkorporere f.eks. virksomhedens signaturfarver i indretningen.

 

Mood Fabric Mobile

Mood Fabric Mobile

14.236,-
12.100,60
DU SPARER 2.135,40
One Screen skærmvæg på hjul

One Screen skærmvæg på hjul

2.684,-
2.281,40
DU SPARER 402,60

6. Brug reoler som rumdelere

En reol er ikke kun til brug som opbevaring, de kan også være med til at skærme arbejdsstationer af i et storrumskontor af, så jeres medarbejdere - ud over at få opbevaringsplads - får arbejdsro og plads til koncentration. Det kan derfor godt betale sig at tænke jeres reoler, som mere end bare reoler, men som praktiske møbler, der kan udfylde mange forskellige funktioner på kontoret.


I de store kontorlandskaber kan alle arbejdsstationer godt flyde lidt sammen for øjet og ørene. Rumdelere er designet til alle kontorformer, men egner sig især godt til storrumskontorer, netop fordi der kan være udfordringer på opbevaringsløsninger, afskærmning og akustikken.

 

7. Stoleunderlag og gulvtæpper

Det er altid en god idé med tæpper rundt omkring på kontoret. Det giver varme og bedst af alt, så dæmper tæpper støj effektivt. Tæpper bidrager til et forbedret kontormiljø, da de er både lydabsorberende og er i stand til at bløde en stram indretning op.


Hårde overflader forstærker lyden. Måske har du selv oplevet det? En af de nemmeste måder til et bedre og roligere arbejdsmiljø er at lægge en løber på gulvet i gangarealerne. Herved dæmper du høje lyde og fodtrin, så arbejdskollegaerne ikke bliver forstyrret.


Er du interesseret i at dæmpe akustikken yderligere, kan du supplere med stoleunderlag under kontorstolene i samme design og farve som løberen. Vores tæpper fra Ege er produceret bæredygtigt og godkendt af Dansk Indeklima Mærkning.