GEBYRFRI BETALING - HURTIG LEVERING

Hvilke materialer skal jeg vælge til mine kontormøbler?

Sidst opdateret: 10 Aug 2020
Hvilke materialer skal jeg vælge til mine kontormøbler?

Er du i tvivl om hvilket materiale du skal vælge, når det gælder overflader til kontormøbler? Læs vores quick-guide og bliv klogere.


ur ikonLæsetid: 2-3 min.

Hvis du har været på udkig efter et nyt skrivebord eller mødebord, har du sikkert stødt på flere forskellige bordplader materialer, hvor du har undret dig over hvad forskellen på de forskellige bordplader er. 

 
Denne artikel giver dig et hurtig overblik og specifikationer over de mest almindelige anvendte overflader, som bruges til bordplader, kontorreoler og andre kontormøbler. 


Følgende overflader gennemgås i denne guide:


Bordplader grundlæggende

Langt størstedelen af vores bordplader laves på en MDF-kerne. En plade med MDF-kerne er kompakt og lavet af nogle meget fine træfibre. Kernen er genial til møbelproduktion, da man skaber et enormt stabilt fundament for en solid og fast bordplade. På denne kerne ligger man så en overflade som finér, laminat, nano laminat eller linoleum, alt efter ønske. Kanten lakeres derefter i en matchende farve.

bordplader

Hvad er Finér?

Finér er tynde skiver træ, som er skåret ud af træstammer. Når finéren skal anvendes til bordplader, limes den på MDF-kernen og afsluttes med et lag klar lak. Selve materialet er solidt, hvor det er langt mindre modtageligt overfor ridser sammenlignet med massivt træ. Endnu en fordel ved at vælge finér er, at finér har den samme naturlige udseende som træ, hvor man ofte kan få det til en lavere pris. Træfinér er naturligt, lidt varierende fra træ til træ der er anvendt, og de ældes og skifter udseende efter solens påvirkning.


Rengøring af finér

Brug en tør mikrofiberklud eller en oprevet klud i lunkent vand til den daglige rengøring.

Hvad er Laminat?

Højtrykslaminat (HPL) består i korte træk af lag af papir, som er imprægneret med varmehærdende syntetiske harpikser, hvor det bliver presset hårdt sammen under varmebehandlingen og højt tryk. Denne proces gør HPL slidstærkt, rengøringsvenligt og ikke mindst modstandsdygtigt over for slag og misfarvning. Laminat er velegnet til bordplader og andre overflader, i det den kan tåle hård slid, gængse kemikalier og rengøringsmidler i husholdningen, dog ikke syrer og baser.


Rengøring af laminat

Brug vores rens til laminat som indeholder naturvoks. Den effektive rensemiddel kan både rengøre og beskytte plast- og laminat overflader.


Bemærk, laminat tåler ikke varme genstande som, f.eks. fyrfadslys, pander, gryder osv.

Hvad er Nano-laminat?

Nano-laminat har de samme egenskaber som HPL, men den kan lidt ekstra, da Nano laminat indeholder mikroskopiske nanopartikler, som lukker overfladen på bordplader. Det gør netop at materialet er ekstra modstandsdygtige overfor ridser, slitage og fedtstoffer, hvilket særligt er et problem på sorte overflade. Derfor er Nano-laminat og Linoleum noget af det bedste at lave sorte, da disse kan være lidt ekstra svære at holde. Desuden gør det, at overflader bliver matte og ikke-reflekterende, hvor de er helt silkebløde at røre ved.


Rengøring af nano-laminat

Da nano-laminat er slidstærk, tåler materialet de fleste rengøringsmidler. Hvis du skal rengøre bordpladen i dybden og fjerne tusch pletter, anbefaler vi nano-laminat rens.


Læs mere om nano-laminat her i vores brochure: Nano laminat

Hvad er Linoleum?

Linoleum er et godt valg, hvis du vil have et holdbart, elegant overflademateriale i høj kvalitet og design. Det er et bæredygtigt bio-nedbrydeligt materiale, som forener en satinmat overflade med en varm, fin tekstur, så den enkelte bordplade får et meget karakteristisk og individuelt udtryk.


Nogle af de bedste fordele ved linoleumsbordplader er, at det er antibakteriel naturmateriale, der modstår pletter, ridser og er let at rengøre. Bordplade af linoleum er ligeledes lydabsorberende og giver et arbejdsvenligt bord med et dejligt skriveunderlag. Det er det perfekte valg til de travle kontorlandskaber.

Linoleum er antibakteriel og er nem at rengøre


Linoleum har den egenskab, at det kan reparere sig selv og hele småridser i overfladen. Materialet er antibakteriel og antistatisk, hvilket gør at bordpladen ikke tiltrækker støv. Overfladen bliver aldrig statisk ladet og tiltrækker ikke støv og snavs. Det er en afgørende fordel i den daglige rengøring i miljøer med intensiv brug som kontormiljøer.

Linoleum information


Linoleum er et bæredygtigt, bio-nedbrydeligt materiale, fremstillet af meget finmalet linoleumsgranulat, der er fremstillet af oxideret vegetabilsk linolie, terpentin og naturlig harpiks, tilsat træmel, kalk og farvepigmenter. Linoleum fremstilles i en valse proces, hvor materialet valses ud på en imprægneret papirbagside, som finish bruges en vandbaseret akrylfinish, der beskytter overfladen.


Rengøring af Linoleum

Linoleum er som sagt et naturmateriale, som kan beholde sine gode egenskaber i mange år, hvis det vedligeholdes korrekt. Vedligehold dit bord regelmæssigt med en fugtet klud eller neutralt rengøringsmiddel. Lejlighedsvis skal man rengøre og vedligeholde med plejemiddel til linoleum. Påfør linoleumspleje og lad den trække ind, så får du en mere modstandsdygtig linoleumsoverflade. Følg vejledning på linoleumsplejen du anvender.


Brug aldrig slibende rengøringsmidler som f. eks. nylonsvamp, skurepulver, ståluld eller lign., der kan ridse overfladen.

Se vores udvalg af tilbehør til borde