Kontorindretning på den nemme måde

Uderum - en vigtig og integreret del af arbejdspladsen

Sidst opdateret: 08 Mar 2023
reva-udendørsmøbler.png

Hvordan føles det, når du sidder udenfor med en varm kop kaffe i hånden og kan indånde den friske luft? Afslappende? Forfriskende? Glad i låget?


Det er du ikke alene om at føle.

Der er mange gode fordele ved at være udenfor i det fri, tæt på naturen

Ophold i naturen og friluftsliv har stor betydning for den enkeltes mentale sundhed og livskvalitet. En halv til en hel times gåtur eller siddende afslapning i grønne områder kan reducere stressniveauet. (Danskernes friluftsliv, 2017)


Blot en halv times sollys i ansigtet og på brystet er nok til at dække dit behov for D-vitamin i sommerhalvåret. D-vitamin er specielt vigtigt for kroppens optagelse og omsætning af kalk og for knogler og muskler. (Sundhed.dk)


Derfor giver det rigtig god mening at gøre uderummet til en naturlig del af arbejdspladsen i forårs- og sommerhalvåret, hvor medarbejderne kan nyde deres frokostpauser, være sociale sammen med deres kolleger eller bruge det som et frirum til ro og refleksion. Lad medarbejderne nyde godt af naturens positive effekter.


Opnå en afslappende caféstemning med cafémøbler

Dit uderum skal være indbydende og behagelig at opholde sig i. Her er cafémøbler en fantastisk måde at skabe den hyggelige stemning på, du sikkert kan genkende fra dine cafébesøg. Her kan medarbejderne fordybe sig i sine opgaver, få ro til at reflektere over tingene eller være sammen med kollegerne.

Hold møder ude i det fri og brug naturen som et mødested til inspiration

Har I gruppemøder eller skal brainstorme om nye tiltag og idéer til jeres næste projekt? Så kan I med fordel rykke jeres møder udenfor under åben himmel. Hjernen fungerer bedre i frisk luft. Og der er færre forstyrrelser udenfor. Det er bevist, at naturen har positive effekter på os mennesker. Vi bliver mere friske, produktive og kreative.


uderum modested


Et godt tip!
Indret jeres udendørsområder med udendørsmøbler tæt ved et træ, så der er mulighed for lidt skygge, når solen står højt på den skyfrie himmel. I kan også med fordel investere i en parasol.


walk and talk moder


Kræver mødet ikke en bærbar eller en PowerPoint præsentation, så kan I med fordel lave en walk and talk-møder, så I også får noget bevægelse ind i arbejdsdagen. Skal der tages noter undervejs, kan du bruge telefonen til at optage med. Befinder din arbejdsplads sig i nærheden af en skov eller strand, så er det helt oplagt at bruge de omgivelser I allerede befinder jer i.


Et godt tip!
Planlæg ruten på forhånd, så den passer til den tid, der er afsat til jeres walk and talk-møder. På den måde kan I holde jeres møde mere fokuseret uden afbrydelser, når I ikke skal bekymre jer om tiden.


Udnyt de små kroge for at skabe ekstra siddepladser og hygge

Der kan være små kroge og hjørner på terrassen, altanen eller i baghaven, der kan være svære at indrette. Ofte er der ikke meget plads at gøre godt med på fx en mindre altan. Her bør du overveje udendørsmøbler, der passer bedst til det primære gøremål og naturligvis pladsen. Fx kan du indrette med klapstole, der ikke optager meget plads, når de ikke er brug. På den måde kan du få udnyttet de få kvadratmeter mere optimalt. Indret også gerne med plantekasser, potteplanter eller udendørsbelysning til at skabe hyggekroge.


indretning af kroge


Skab små oaser til afslapning rundt omkring i haven eller på terrassen. Det giver dig ekstra siddepladser, hvor medarbejderne kan trække sig tilbage og slappe af. Det kan også være et cafésæt eller et par enkelte loungestole, der er placeret tæt på terrassedøren.

Har du brug for hjælp til at skabe et inspirerende uderum?


Vores indretningskonsulenter kan hjælpe dig med at lave et indretningsforslag til dit udendørsområde. De rådgiver også gerne omkring møbelvalget. Vi ved at udendørsmøbler ikke bare er til pynt, men de skal også kunne tåle vind og vejr. Derfor har vi et også bredt udvalg af slidstærke udendørsmøbler.


Book et indretningsmøde.