Kontorindretning på den nemme måde

 

Indretning af arbejdsplads

 

book indretningsmode banner

 


Når arbejdspladsen skal indrettes, så er det vigtigt at have mennesker og behov i fokus. Den rigtige arbejdsplads indretning skal kunne skabe et arbejdsmiljø, der kan løfte arbejdsglæden og give de bedste rammer for en produktiv og inspirerende arbejdsdag.

 

 

Den hybride arbejdsplads er kommet for at blive


På grund af COVID-19 pandemien og nedlukninger har der været mange danskere, der var tvunget til at arbejde hjemmefra. Det har givet mange virksomheder erfaringer og et ændret syn på, hvad definitionen af et godt arbejdsliv er, og at arbejdsdagen ikke nødvendigvis behøver altid at være fra kl. 8-16 på et fysisk kontor.

 

Selvom de fleste medarbejdere er tilbage på kontoret rent fysisk, så er hjemmearbejde stadig en mulighed for mange medarbejdere. Det er forskelligt, hvordan virksomhederne har grebet det an. For nogle er hjemmearbejdsdage en integreret del af arbejdsugen, mens andre

arbejder hjemme efter behov. Men vigtigst af alt, så er det den fleksibilitet og frihed en hjemmearbejdsdag kan give for den enkelte medarbejder. Dette kan have en stor betydning for fastholdelse af nuværende medarbejdere på arbejdspladsen og rekruttering af nye medarbejdere til virksomheden.

 

Når medarbejderne ikke sidder fysisk på kontoret alle hverdage i ugen, så stiller det naturligvis nye og store krav til indretning af arbejdspladsen og generelt måden, der arbejdes på i virksomheden. Når medarbejderne arbejder hjemmefra, så vil der være en række kontorstole og hæve-sænkeborde, der står ubrugte de dage. Her bør I stille jer selv disse spørgsmål, når I skal gentænke jeres erhvervsindretning:

 

  • Er det nødvendigt for medarbejderne at have faste arbejdspladser?

 

  • Hvad for nogle aktiviteter og opgaver skal der udføres på den fysiske arbejdsplads?

 

  • Hvilke aktiviteter fylder mest på arbejdspladsen?

 

 

Er I en stor virksomhed, så kan I med fordel oprette arbejdsgrupper, hvor I sørger for at inddrage en medarbejder fra hver afdeling. På den måde bliver alle afdelinger repræsenteret, når I skal i gang med at definere, hvilke aktiviteter der er vigtige eller fylder mest i virksomheden.

 

Kontorindretning arbejdsplads

 

Aktivitetsbaseret indretning

Den moderne arbejdsplads åbner op for flere muligheder


Fremtidens kontor består ikke længere af fastlåste kontorindretninger, men tager udgangspunkt i medarbejdernes behov og opgaver. Her skal du skabe et fysisk arbejdsmiljø, der stimulerer, motiverer og giver medarbejderne lyst til at møde ind på kontoret. Med en aktivitetsbaseret indretning åbner det op for mange muligheder, når det kommer til indretning af arbejdspladsen. Her kan der skabes de mest optimale rammer for de aktiviteter, der er i virksomheden.

 

Hvad er en aktivitetsbaseret arbejdsplads indretning?

 

Tanken bag den aktivitetsbaserede indretning er at lade rum og omgivelser inspirere og påvirke medarbejdernes valg af arbejdssted ud fra, hvilken opgaver de står overfor nu og her. På den måde er indretningen af arbejdspladsen med til at understøtte opgaven med de rette fysiske omgivelser, hvilket kan bidrage til en højere produktivitet hos den enkelte medarbejder.

Læs også: Hvad er en aktivitetsbaseret indretning?

 

Ergonomisk indretning af arbejdsplads


Ergonomi er en vigtig del af vores arbejdsliv. Det hjælper os med at forbygge og undgå belastninger i kroppen. Vores kroppe er ikke skabt til de mange stillesiddende timer og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Derfor er det vigtigt, at arbejdspladsen indrettes ergonomisk. Det kan være i form af ergonomiske kontormøbler, der sørger for, at du sidder rigtigt og får variation i din arbejdsstilling. Der er rigtige mange gevinster at hente ved en ergonomisk indretning af arbejdspladsen:

 

  • Øger velværet

 

  • Forbedrer produktiviteten

 

  • Reducerer sygedagene

 

  • Nedsætter risiko for skader og gener

 

  • Skaber bedre fællesskaber

 

 

Arbejdsplads indretning

 

Kontorindretning arbejdsplads

 

Skab ro på arbejdspladsen med elementer fra naturen


Ønsker du mere ro i indretningen? Så anbefaler vi altid at hente inspiration fra naturen. Når du inddrager naturens elementer, former og farver i kontorindretningen, så skaber du ro og plads til de kreative tanker eller opgaver, der kræver fordybelse.

 

Former: Der er ikke mange skarpe kanter i skoven, og derfor er det også vores erfaring at bløde og organiske former kan virke beroligende på arbejdspladsen. Det kan også være med til at gøre næsten enhver stram indretning mere indbydende og varm. Men det betyder ikke, at du skal indrette alt med bløde og runde former, da det kan være upraktisk nogle steder som f.eks. i receptionen. Det handler om at skabe en god balance.

 

Farver: Hvis du ønsker at skabe et mere roligt arbejdsmiljø, så skal du gå en stor bue udenom de stærke og kraftige farver som f.eks. gul, rød og orange. Kig i stedet over på naturens fredfyldte farvepaletter, som er fyldt med rolige farver som grøn, blå og brun.

 

Materialer: Når vi snakker om at invitere naturen indenfor, så tænker de fleste på planter. Det er også en god måde at få nogle af naturens elementer ind i indretningen. Men faktisk kan du ud fra dit materialevalg også vælge naturmaterialer som linoleum, kork, træ fremfor syntetiske materialer som plastik og laminat.

 

Hvordan indretter man arbejdspladsen ergonomisk?


En ergonomisk arbejdsplads kræver at man har udstyret i orden. Hvis man skal arbejde ergonomisk korrekt, så kræver at at man har en ergonomisk kontorstol og et hæve sænkebord, som gør det muligt for en at skifte arbejdsstillinger. Derudover kan man bruge andre ergonomiske produkter som fx balancebræt.

 

Hvad gør en arbejdsplads attraktiv?


En attraktiv arbejdsplads bliver skabt på baggrund af mange ting. Men god indretning af ens kontor, gør at medarbejderne vil føle sig hjemme og dermed kunne præstere på højeste niveau. Det kræver at man har ergonomiske kontorstole, og hæve sænkeborde af høj kvalitet til at understøtte de gode arbejdsstillinger.

 

Hvordan ser fremtidens arbejdsplads ud?


Aktivitetsbaseret indretning er noget flere arbejdspladser tager til sig, hvilket betyder at medarbejderne kan placere sig i det område, der bedst understøtter den aktuelle konkrete opgave. Dermed giver det medarbejderne mulighed for at vælge plads til f. eks. efter behov, humør, arbejdsopgaver eller projekt.

 

Hvordan indretter man en arbejdsplads fleksibelt?


En fleksibel arbejdsplads er en arbejdsplads, hvor medarbejderne har mulighed for at skifte arbejdsstation. De forskellige arbejdsstationer skal have et højt ergonomisk niveau, så medarbejderen kan opret holde den samme arbejdsniveau alle steder.

 

Få hjælp til at indrette en komplet arbejdsplads indretning på den nemme og inspirerende måde


Skal din virksomhed i gang med at gentænke hele jeres indretning på arbejdspladsen? Så har du mulighed for at booke et møde med en af vores dygtige indretningskonsulenter og få professionel vejledning til, hvordan din virksomhed kan skabe levende kontormiljøer, der opfordrer til dialog og kreativitet. Der er mange ting at forholde sig til, når det kommer til indretning af kontorarbejdspladser. Det er alt fra at vælge de rigtige møbler, farver, belysning, akustikløsning til hvordan det hele spiller sammen. Men det kan vores erfarne indretningskonsulenter heldigvis hjælpe dig med. Her guider de dig godt igennem processen. Ud fra din virksomheds behov og ønsker vil de sørge for at skabe den bedste indretningsløsning, der passer til jer.