GRATIS FRAGT - GEBYRFRI BETALING - HURTIG LEVERING

Kantineindretning: Sådan indretter du din kantine bedst

Sidst opdateret: 26 Maj 2020
Læs, hvordan du indretter en kantine bedst

Kantinen er en vigtig del af arbejdspladsen eller skolen, men kantinen er også det rum, der kan være udfordrende at indrette. Læs mere, om hvordan du indretter kantinen bedst.


ur ikon
Læsetid: 4 min.

Kantinen skal være et sted, hvor medarbejderne kan få et afbræk fra arbejdsopgaverne for at nyde deres frokost og få en god snak med deres kollegaer. Kantinen er ofte et af de mere udfordrende lokaler at indrette, da atmosfæren skal være mere afslappet og leve op til krav om god hygiejne. Derfor stilles der både krav til funktion og finish til den kommende kantineløsning.


Før du går i gang

Inden du går i gang med at indrette kantinen, så skal du kigge på, hvem det er, der bruger kantinen.

  • Er det de travle medarbejdere, som kun besøger kantinen for få stillet sulten?
  • Er det de sociale medarbejdere, som har brug for at hygge med kollegaerne over frokost eller pause?
  • Er det de effektive medarbejdere, som har brug for at få en bid mad, mens de arbejder på deres bærbar eller holder faglige møder?


Er det meget blandet medarbejdere, der anvender frokoststuen til forskellige formål, så er der mulighed for at lave en fleksibel kantineindretning med kantinestole og kantineborde, som dækker et bredt behov.


 


3 indretningsforslag til kantinen

Når du har fået afklaret, hvem det er der bruger kantinen, kan du nemmere vælge den kantineindretning, der passer jer bedst i virksomheden. Der er mange måder at gribe en indretning af kantinen an. Men overordnet vil vi give dig 3 indretningsforslag til, hvordan du kan indrette din kantine mest hensigtsmæssig. Her kan du blive inspireret til forskellige kantineløsninger, og måske selv ud fra vores forslag blive inspireret til nogle nye indretningsmuligheder, du ikke havde tænkt på før.


1. Det moderne og dynamiske kantinemiljø

Kantine 3
Her ses Four Sure barstole i antracit grå.


Vil du have den fedeste kantine, hvor der er plads til frokostpausen, det sociale liv og arbejdsro? Så kan du med fordel kombinere forskellige stolehøjder som kantinestole og barstole sammen. Højdeforskellen på stolene giver en god kontrast til hinanden, hvor de er med til at inddele områderne i zoner. F.eks. kan du indrette den ene side med barstole og højborde til de sociale medarbejdere, hvor der er plads til at sidde eller stå op for at snakke og spise sammen.


Kantine 1
Her ses Four Sure barstole og Four Sure kantinestole i antracit grå.


I midten af rummet kan du lave et område, hvor de sultne medarbejder kan sidde ned og holde frokostpause. Ved at placere dem ved små borde bliver det hele mere hyggeligt. Vil du gerne have bragt caféstemningen ind i kantinen, så kan du med fordel indrette med caféstole og caféborde for at skrue godt op for caféhyggen.


Kantine 2
Her ses Four Sure barstole i antracit grå.


På den anden side af frokoststuen kan du indrette højborde og barstole sammen. Gerne mod et vindue, hvor der er mulighed for at få en masse dagslys ind. Her er der plads til at nyde sin frokostpause eller holde et fagligt møde med kollegaerne.


Bryd den traditionelle kantineindretning og skab en moderne kantine, der lever op til medarbejdernes behov. Det kan være rart at stå op og holde frokostpause, hvis man har siddet ned hele dagen med arbejdsopgaverne. Det kan også være I vil holde stående møder ved højbordene, uanset grunden så er det vigtigt at få bevæget sig i løbet ad dagen. Ved at kombinere forskellige typer af møbler får kantinen flere funktioner. Kantinen er et samlingspunkt, hvor der både skal være plads til mindre og større grupper.


2. Den helt enkle og praktiske kantineindretning


Kantine foursure88
Her ses Four Real 74 kantinebord i hvid laminat med Four Sure kantinestole i antracit grå.


Er I mange medarbejdere der skal spise frokost, så skal I naturligvis have nok plads til alle de sultne ansatte. Her skal I sørge for at jeres kantineindretning er helt enkelt og praktisk. Lange kantineborde skaber ro i hverdagen til at nyde frokosten. Det kan være I af og til skal bruge kantinen til sociale arrangementer, så skal kantinemøblerne let kunne flyttes rundt eller kantinestolene skal kunne stables, hvis I ikke står lige står og skal bruge alle stolene til arrangementet. Brugervenlighed og pladsbesparende kantinemøbler er nøgleordet i en stor kantineindretning.


Kantine foursure44
Her ses Four Real 74 kantinebord med skrå ben sammen med  Four Sure kantinestole i Aqua blå.


Selvom du vælger at indrette kantinen helt enkelt, så kan du sagtens tilføje farver i kantinen. Hvis virksomhedens farver er blå, så kunne du med fordel indrette med blå kantinestole, så kantinen afspejler virksomheden.


3. Indret med runde kantineborde for at opnå den hyggelige caféstemning

Kantine 5
Her ses Four Real 74 rundt kantinebord med Four Cast'2 kantinestole i hvid.


Der er noget ganske særligt ved runde kantineborde, når det kommer til stemningen og indretningen af kantinen. Bordets bløde form giver en helt speciel dynamik i kantinen, som bryder de mange hårde firkantede flader. En virksomhed med kantine har en tendens til at indrette kantinen med mange "kanter" i form af skabe, reoler, sofaer med hjørner. Derfor kan det være forfriskende med runde former i indretningen for at bløde hele rummet op. De runde borde passer både til de store og små kantiner.


Kantine 6
Her ses Four Cast'2 High barstole i træ finér.


Der opstår en mere intim og hyggelig caféstemning rundt om bordet, hvor man kommer hinanden mere ved under frokosten. Der er lagt op til, at alle kan være en del af samtalen. Ofte ved de lange borde lægges der ofte op til, at man snakker med sidemanden, men ved de runde borde er alle involveret i samtalen rundt om bordet. Her kan man bedre se og høre hinanden.


Kantine 4
Her ses Four Real 74 rundt kantinebord med Four Cast'2 kantinestole i Aqua blå.

Skal vi hjælp dig med din næste kantineindretning?


Uanset størrelsen af kantinen, så kan vores indretningseksperter være behjælpelig med dette projekt under hele processen fra 3D tegning, valg af de rette kantinemøbler og indretningen af selve kantinen. Du får en totalløsning hos os, hvor vi i samarbejde med dig under hele forløbet vil nå frem til et godt resultat, som matcher jeres ønsker og behov.


Har du brug for nye kantinemøbler til kantinen, men har ikke lyst til at lægge et mangecifret beløb til side til nye møbler, så har du mulighed for at lease dine kantinemøbler. Det giver virksomheden stor fleksibilitet, hvor det vil være muligt at skalere indretningen op og ned afhængig af antallet af medarbejdere og behov. Dette er især vigtigt til virksomheder i vækst, da fremtiden kan være usikker.


Læs mere: Leasing af kontormøbler


Uanset om det er hjælp til kantineindretning eller leasingtilbud på nye kantinemøbler, så står vi klar til at hjælpe dig. Book dit første gratis uforpligtende inspirationsmøde på  eller fang os på telefonen på 8612 3040.