GRATIS FRAGT - GEBYRFRI BETALING - HURTIG LEVERING

Sådan overholder du kravene til en hjemmearbejdsplads

Sidst opdateret: 09 Jul 2020
Sådan overholder du kravene til en hjemmearbejdsplads

Det kan være nødvendigt at arbejde hjemmefra engang imellem. Men kender du reglerne for en hjemmearbejdsplads?


ur ikonLæsetid: 3 min.

Regler og krav til en hjemmearbejdsplads

Ifølge arbejdsmiljøloven har arbejdsgiveren ansvaret for, at arbejdsforholdene er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige både på arbejdspladsen og derhjemme hos den enkelte medarbejder.


Din hjemmearbejdsplads skal opfylde de samme regler for arbejdsmiljø som arbejdspladsen, hvis du opfylder ét af disse krav, når du arbejder hjemmefra:

  • Hvis du udfører skærmarbejde i hjemmet i én arbejdsdag om ugen
  • Hvis du regelmæssigt arbejder mindst 2 timer ved skærmen mindst en dag om ugen


Medarbejdere har ret til erstatning ved arbejdsskader, både på arbejdspladsen og hjemmearbejdspladsen.


Du kan læse mere om arbejdsmiljøloven for hjemmearbejds her.


Få hjemmekontor fradrag på bruttoløn

Hvis man som virksomhed vil sørge for at holde produkviteten i top, så er gode arbejdsforhold i hjemmet en afgørende forudsætning. I de fleste tilfælde kan det være dyrt at anskaffe sig en komplet hjemmearbejdsplads, men bruttolønsordningen åbner op for helt nye muligheder for at anskaffe sig en hjemmearbejdsplads helt billigt.


Der er mange fordele ved at vælge en bruttolønsordning. Du kan anskaffe dig nye kontormøbler til din hjemmearbejdsplads helt skattefrit.


Du som arbejdsgiver vil ikke få direkte udgifter ved bruttolønsordningen men en mindre likviditetsforskydning.


Vi har samlet alt information i en brochure om bruttolønsordningen med priseksempler, så du nemt og hurtigt kan komme i gang.


Læs mere: Hjemmearbejdsplads på bruttoløn


Hvordan skal en hjemmearbejdsplads indrettes?

Der skal være nogle basisting på plads såsom en computer, telefon, internet, adgang til databaser, rengskabssystem eller anden infrastruktur.


Der stilles også krav til dine kontormøbler, selvom du arbejder hjemmefra. Det er afgørende at du indretter dit hjemmekontor godt af hensyn til både din fysik og effektivitet. Hvor meget får du lavet, hvis du ligger i sofaen med bærbaren? Hvor ondt i ryggen har du efter en dag, hvor du sidder ved spisebordet og har arbejdet.


Arbejdsbord
Arbejdsbordet skal være tilstrækkeligt bredt og dybt til at opnå en fleksibel opstilling af skærm, tastetur og andet tilbehør. Jo større din skærm er, jo større afstand skal der være mellem øjne og skærm. Bordet skal desuden også kunne passe i højden til brugeren. Her anbefaler vi højdejusterbare borde, så har du altid mulighed for at variere din arbejdstilling i løbet af arbejdsdagen.


Variation og bevægelse er nøglen til gode arbejdstillinger


Arbejdsstol
Din arbejdsstol skal være stabil og justerbar. Stolen skal kunne indstilles i højden og sædet, så den passer til dig. En god ergonomisk kontorstol skal give dig mulighed for at variere sædehældningen, sædedybden og ryglæn uafhængigt af hinanden. Bemærk, hvis du låner en andens kontorstol, så skal du indstille stolen rigtigt. Den nuværende indstilling på stolen passer nødvendigvis ikke med dit behov, og derfor vil stolen ikke kunne støtte dig optimalt i de timer du bruger den.

arbejdsstilling


Har du en ergonomisk kontorstol, så er det meget vigtigt, at du får stolen indstillet rigtigt. Forkert indstilling af arbejdstolen giver smerter i nakke, skuldre og ryg. Vi anbefaler som udgangspunkt at man læser brugsanvisningen på kontorstolen for at lære den godt at kende. Dernæst kan du starte med at indstille sædehøjden, så begge fødder er placeret fladt på gulvet og armene kan hvile på bordet eller på kontorstolens armlæn.


Læs også: Sådan indstiller du kontorstolen rigtigt


Belysning
Belysning er også vigtigt. Dårlig belysning kan medføre hovedpine og irretere øjnene, og dermed kan det påvirke din produktivitet og helbred. Ved vedvarende læsning, skal der være en arbejdslampe til rådighed, der kan give 500 lux. Har du mulighed for at sidde ved vinduet, vil vi anbefale dig til at gøre dette. Vær opmærksom på, at din skærm ikke må placeres, så du har ryggen vendt mod vinduet. Det kan nemlig giver reflekser og spejlinger i skærmen.


Bærbar PC
Når der arbejds over 2 timer dagligt dagligt og sammenlagt ca. en dag pr. arbejdsuge, så skal der anvendes eksternt tastetur og mus. De kan f. eks. være når arbejder tre gange om ugen derhjemme med en bærbar i to timer pr. dag.


Find alt det du mangler til din hjemmearbejdsplads

Det er vigtigt at have ergonomiske kontormøbler, hvis man har meget stillesiddende arbejde. Vi har et godt udvalg af hæve sænkeborde, kontorstole, bordlamper og meget mere til hjemmearbejdspladsen, der lever op til kravene for arbejdsmiljø. Der er lige nu hurtig levering på mange af dem. Se vores udvalg lige her.

Vores bedste produkter til hjemmearbejdspladsen

Back App ergonomi pakke

Back App ergonomi pakke

8.120,00 kr. inkl. moms
6.496,00 kr. ex moms
Every Sort Kontorstol - Netryg

Every Sort Kontorstol - Netryg

3.243,75 kr. inkl. moms
2.595,00 kr. ex moms
Epoca stoleunderlag - Structure Home gulvtæppe

Epoca stoleunderlag - Structure Home gulvtæppe

729,00 kr. ex moms
911,25 kr. inkl. moms
Gymba Active Board

Gymba Active Board

1.120,00 kr. inkl. moms
896,00 kr. ex moms