Kontorindretning på den nemme måde

Guide: Hvor mange personer kan der sidde ved et rundt mødebord?

Sidst opdateret: 29 Mar 2023
Størrelsesguide til det runde mødebord

Hvis du overvejer at anskaffe dig et rundt mødebord til mødelokalet, men er i tvivl om størrelsen, så kan vores størrelsesguide give dig svar på, hvor stort dit mødebord bør være.

Der er mange fordele ved at bruge et rundt mødebord

Et rundt mødebord har flere fordele i forhold til et firkantet eller rektangulært bord. En af de mest åbenlyse fordele ved et rundt mødebord er, at alle deltagerne kan se hinanden og dermed have en mere åben og naturlig kommunikation.


En anden fordel ved et rundt mødebord er, at det skaber en mere ligeværdig og inkluderende atmosfære i mødelokalet. Fordi alle sidder på samme niveau og kan se hinanden, kan det føre til mere lige deltagelse og mere åben dialog. Det bidrager også til at mindske hierarkiet og øge samarbejdet, da alle føler sig mere involveret og hørt.


Et rundt mødebord kan også give mere fleksibilitet i møderummet. Fordi bordet ikke har hjørner, kan det være nemmere at flytte rundt på stole og borde, og dermed skabe mere plads eller en anden opstilling i rummet, hvis det er nødvendigt.

 


Et vigtigt tip!

Når du skal vælge et mødebord, bør du altid tage hensyn til rummets form. Hvis rummet er kvadratisk, er et rundt mødebord en oplagt løsning. Hvis rummet er aflangt, er det mere optimalt med et aflangt mødebord, da det udnytter rummet bedre og giver plads til flere deltagere rundt om bordet.


Størrelsesguide til det runde mødebord

Antallet af personer, der kan sidde ved et rundt mødebord, afhænger af bordets størrelse og hvor meget plads, hver person har brug for at sidde behageligt.


En person skal bruge ca. 60-75 cm ved bordet for at kunne sidde behageligt ved bordet uden at skubbe til sidemanden med albuerne. Derfor kan en god tommelfingerregel være at tage omkredsen af bordet og dividere det med 60 cm, hvilket giver dig en god indikation af antallet af personer, der kan sidde omkring bordet med tilstrækkelig plads. 


For eksempel, hvis omkredsen af bordet er 250 cm, kan du dividere det med 60 cm for at få 4,16. Dette betyder, at bordet kan rumme omkring 4 personer. Det endelige antal afhænger af hvilke type mødestole, du vælger og hvilke ben der er på mødebordet. Skal det fx være en mødestol med armlæn, så skal du være opmærksom på at de ofte fylder mere i bredden. 


I vores størrelsesguide til et rundt mødebord har vi lavet en vejledede oversigt over, hvor mange personer der cirka kan sidde ved de forskellige størrelser.


størrelsesguide rundt mødebord 


Antallet af personer er vejledende, da den præcise antal afhænger af dit valg af møbler.

 


Et godt tip!

Det er bedre at vælge et mødebord, der er for stort end for lille, da det giver mere plads til hvert enkelt mødedeltager.

 

Har du brug for hjælp til at finde det præcise mål på dit runde mødebord?
Kontakt gerne vores produktspecialister på