Kontorindretning på den nemme måde

Guide: Sådan rengører du dit kontorstol hjul

Sidst opdateret: 26 Jan 2023
kontorstolhjul

Har du svært at køre din kontorstol frem og tilbage? Så er det tegn på at dit konstol hjul trænger til at blive renset. Læs vores guide, hvordan man gør.


ur ikonLæsetid: 1-2 min.

Det anbefales at man med jævne mellemrum efterser kontorstol hjulene og renser dem  for eventuelle trådrester, snavs og lign. Dette vil forlænge kontorstolens levetid. Det tager ikke frygtelig lang tid at rense din kontorstolshjul.


Sådan rengører du dit kontorstol hjul

  1. Afmonter hjulene, og dyp dem ned i en balje med varmt vand med opvaskemiddel.
  2. Tør dem grundigt af, og sæt hjulene på kontorstolen igen.


En kontorstol fås enten med hårde eller bløde gummihjul


Hårde kontorstol hjul kan du let genkende på, at de normalt er samme plastfarve og hårdhed hele vejen igennem hjulet. De er lavet til bløde gulvtæpper, hvor de kører let og giver ikke så meget modstand på tæppet. 


Bløde kontorstol hjule er velegnet til glatte eller hårde gulve på kontoret.


Leder du efter et løst gulvtæppe eller stoleunderlag under din kontorstol, så har vi et bredt udvalg af gulvtæpper i forskellige farver og størrelser. Valget af gulvtæppe afhænger af om din kontorstol er med bløde hjul eller hårde hjul.


Disse bløde tæpper er velegnet til kontorstol med gummihjul:

Kontorstol med gummihjule med bløde baner er mere velegnet til trægulve, linoleumsgulve eller stoleunderlag, da de griber underlager. Derfor er de ikke så slemme til at låse og ridse gulvet i forhold til andre kontorstol hjule.

Disse tæpper og stoleunderlag er velegnet til kontostol med gummihjul: