Leverandør af kontorindretning

Sådan vælger du det bedste hæve sænkebord

Sidst opdateret: 02 Jun 2021
14f691c7293631038708642de57aa36afcfd28dc.jpg

Vi giver dig en hurtig guide, der hjælper dig til at vælge det rigtige hæve sænkebord.


ur ikonLæsetid: 6 min.

I dette blogindlæg vil vi gennemgå følgende ting om højdejusterbare borde:


Der findes efterhånden mange forskellige typer af skriveborde på markedet. Hjørneskriveborde, skriveborde med midterbue, hæve sænkeborde og meget mere. Desuden kommer bordene også i et hav af størrelser som 140x80, 160x80, 100x60, 120x80 og mange flere. 


Uanset om du skal vælge et hæve sænkebord til hjemmekontoret eller til din arbejdspladsen, så er det vigtigt, at du tænker på formålet med bordet. Desuden skal du også indtænke ergonomi og indstillingsmuligheder i dine valg, så du sikrer dig, at du får de bedste arbejdsforhold.

Hvorfor skal jeg vælge et hæve sænkebord?

Hæve sænkeborde er det mest optimale løsning for dem, der bruger mange timer ved skrivebordet. Ved et højdejusterbart bord, har du muligheden for at variere dine arbejdsstillinger i løbet af dagen og tilpasse bordhøjden, så den passer til den enkelte bruger. På denne måde, får du de mest optimale arbejdsforhold og kan koncentrere dig i længere tid ad gangen.


Mange overser at indstillingen af siddehøjden, faktisk er en af de tungest vejende grunde til at vælge et hæve sænkebord, og for at overholde lovgivningen omkring arbejdspladsen.


Hvorfor skal vi op at stå?

Ofte er stillesiddende arbejde ved skrivebordet synderen til smerter i nakken, skuldrene og ryggen, og dermed flere sygedage på kontoret. Vores krop er simpelthen ikke bygget til at være passiv.


Fra vi tager afsted på arbejde i bil, sidder på kontoret dagen lang, til vi kommer hjem og sidder i sofaen, bliver det lige pludselig til flere stillesiddende timer. Derfor er det vigtigt, at man får rørt sig på kontoret. 


Stillesiddende arbejde

 
Selvom du dyrker hyppig motion i fritiden, er det faktisk ikke nok. Forskning viser at stillesiddende adfærd er uafhængig af fysisk aktivitet. Derfor er det vigtigt at reducere de stillesiddende timer. Sørg for at holde dig i gang i løbet af dagen.


Der er naturligvis mange forskellige faktorer, der kan gå ind og påvirke dit helbred såsom søvn, stress og belysning. Uanset årsagen, er det vigtigt, at du ikke går på kompromis med dit helbred og krop. Den skulle gerne holde til mange år endnu.

 


Størrelsen af bordpladen på hæve sænkebord

Noget af det første du skal forholde dig til, hvis du skal købe et hæve sænkebord er størrelsen på bordet. Hvor meget plads har du at gøre med i rummet? Hvor meget bordplads har du brug for at kunne udføre din arbejdsopgaver? Du kan klikke på billederne for at se produkterne på vores webshop, og læse mere om de højdejusterbare borde 


Til det mindre arbejdsplads: 80-120 cm.

Ønskes der en lidt mindre bordplade på omkring en 80-120 cm. i længden, er det et enkelt søjlet hæve sænkebord, du skal kigge efter. Om det enten er fritstående eller til vægmontering, er helt op til dig.


Vægmonteret énsøjleborde er gode til de lidt mindre arbejdspladser, hvor der er behov for at få adgang til nødvendige informationer hurtigt, og at man ikke har behov for at sidde dagen lang ved computeren. På læge- og tandlægeklinikker eller det lille hjemmekontor på få kvadratmeter, vil det være det perfekte ergonomiske arbejdsbord at have stående. Vægmonteret hæve sænkeborde er praktiske, pladsbesparende og diskrete.


Fritstående enkeltsøjlet borde er lidt større end den vægmonteret version. Men bordet er stadig pladsbesparende, og vil vil være særdeles velegnet til klasseværelser, forelæsningslokaler, biblioteker, hospitaler og call centre m.v.


Generelt er enkeltsøjlet hæve sænkeborde diskrete at have stående i rummet. Derfor kan de også være det oplagte valg som talerpult i auditoriet, eller som skærmterminal på bibliotek eller lignende. Du har altid den fleksibilitet, at bordhøjden kan justeres efter dit eller andres højder.

delta haevesaenke bord vaegmonteret    enkelt søjlet hæve sænkebord    conset 501 19 hvid sort


Til det almindelig kontor: 120-240 cm.

Vil du gerne have et hæve sænkebord på 120-240 cm. i længden, er det typisk et bord med 2 søjler der passer til dig. Det er bl.a. størrelser som 180x90 og 160x90, at de fleste typisk har stående på kontoret. Tosøjlet hæve sænkeborde kan både bruges som et computerbord til din pc eller som et lille mødebord.


Bordpladerne på hæve sænkebordene kan fås med centerbue. Det gør at uanset, hvordan du drejer og vender dig, vil du altid sidde optimalt ved skrivebordet.

bord ahorn kontor   bord multiting  

Delta 0303 antracit   delta haeve saenke bord linoleum 


Til det større og mere krævende arbejdsplads: Omkring 200 x 100 cm.

Vil du have et kæmpe hjørnebord, der går omkring 200 cm. i hver retning, er den ideelle løsning et bord med 3 søjler. Du får rigeligt med bordplads og benplads, hvilket kan være rart hvis dit arbejde kræver, at du har gang i rigtige mange forskellige opgaver på én gang.


Når du har alt den bordplads, undgår du at dine arbejdsopgaver og papirer ligger i uoverskuelige bunker. Det er perfekt til dig, der både skal arbejde ved computeren og udføre manuelt praktisk arbejde.

Delta tilbygnings bord ahorn

Specialbordplader

Har du et specifik mål og størrelse i tankerne, kan vi sagtens lave hæve sænkebord med specialmål. I de fleste tilfælde kan det gøres overraskende billigt. Du er altid velkommen til at kontakte os for nærmere information om om denne mulighed.


Gruppeborde og dobbeltborde

Skal I sidde flere sammen på en lidt mindre plads, kan vores gruppeborde muligvis være den bedste idé. Det er smarte små borde, der er geniale til brugere der skal sidde tæt, og som ikke har brug for så meget bordplads.

delta teambord   conset 501 7


Dobbeltbordet er den suveræne løsning til det moderne landskab. Her kan man lave fine rækker af hæve/ sænke skriveborde, der altid står lige over for hinanden. Samtidig har man stor glæde af, at sådan et dobbelbord ikke har irriterende fødder, der stjæler alt benplads. Det er også muligt at trække mange af de kabler man bruger, skjult gennem bordenes fælles kabelkanal.


De smarte dobbeltborde er praktiske, hvor bordene kan hæves og sænkes uafhængigt af hinanden. Hvis der er behov for det, kan man sagtens få en bordskærmvæg for at få lidt arbejdsro.

dobbelt haeve saenke bord   conset 501 88 1

 

Det eksklusive hæve sænkebord

Er du typen, der godt kan værdsætte at dit skrivebord ser lidt ekstra godt ud, har vi både hele serier af eksklusive hæve sænkeborde som Delta X skrivebord, Dencon gavlborde og Dencon rammebord.

delta x skrivebord


Små detaljer som frontpaneler eller bare en mindre ting som at ændre lidt på dimensionerne, kan få bordet til at bliver lidt større. Man kan også sætte stelfarven til eksempelvis krom. Det er noget vi sagtens kan sætte på bordene. Dette giver ofte en stor forskel i udtrykket, og man får et mere eksklusivt højdejusterbar bord. 


Der er stort fokus på diskret luksus i gode materialer. Det minimalistiske og elegante design afspejler de skanidnaviske værdier, som gør at afstanden fra medarbejder til chef er forholdsvis lille og diskret.


Farve og overflader på hæve/ sænkeborde

De rette farver og overflader til dit hæve/ sænkebord kan gøre en stor visuel forskel. Derfor findes der et hav af farver og bordoverflader, så du altid kan matche din indretning. 


Læs også: Hvilke materialer skal jeg vælge til mine kontormøbler?


Træfinér:
Ønsker du et bord med overflade i træfinér, kan dette leveres fra de fleste fabrikker. De mest normale er ahorn og bøgefinér. Vil du derimod gerne have, at dit skrivebord har en mere moderne udtryk, kan vi anbefale en eg træfinér. Det tilbydes på vores Dencon borde.

bord ahorn


Grå og hvide hæve sænkeborde

En bordplade i hvid og grå er typisk noget man laver i en højtrykslaminat. Dette er både en af vores stærkeste overflader, men også en bordpladetype der er meget let af have med at gøre.

bord rundsojlesort hvidbordplade


Antracitgrå og sorte borde

De populære sorte og mørke hæve sænkeborde er rigtigt pæne, når de står på eksempelvis til et trægulv. Men en sort bordoverflade kan være lidt mere krævende at vedligeholde sammenlignet med de andre overfladefarver. Hvis man gerne vil have en sort eller antracitgrå bordplade, anbefaler vi overfladerne linoleum eller nanolaminat. De er begge matte sorte overflader, som er meget afvisende overfor eksempelvis fingerfedt, så bordet ikke ser beskidt og grattet ud efter kort tids brug.


Vælg et linoleum skrivebord for den lidt bløde, varme og eksklusive overflade. Du kan også med fordel vælge nano laminat, hvis dit bordplade skal være ekstra afvisende overfor ting som væsker og slag, samt have en silkeglat overflade.

Delta 0303 antracit   delta haeve saenke bord linoleum 


Vedligeholdelse af hæve/ sænkeborde

Er uheldet ude, er der bemærkelsesværdigt meget du kan gøre for at fjerne ridser, snavs og pletter fra dit hæve sænkebord. Det kan gøres nemt og hurtigt med specialrens. Vi har rengørings- og plejemidlerl til følgende bordplader:


Tilbehør til hæve sænkeborde

Husk også tilbehøret, når du skal bestille et nyt skrivebord. Med det rigtige ekstra udstyr, som eksempelvis vores mange bordplade gennemføringer, let betjente kabelbakker og skjulte skuffer, er du i stand til at skjule alle dine ledninger, transformatorer og andet. Disse ekstra tilbehør til dit hæve sænke bord sikrer dig, at du har et rent, smukt og let tilgængeligt bord.


Udtræksbakker er også typisk i stand til at afløse det gamle skuffekabinet, så du ikke har unødvendigt rod. Bakken sikrer dig, at dine kuglepenne eller andre vigtige ting du skal bruge, altid er lige ved hånden.


Skal dit hæve sænkebord være med hjul, så kan dette også lade sig gøre.


Se udvalget af tilbehør til hæve/ sænkebord:

Tilbehør til hæve sænkebord


Hurtig leveringstid på hæve sænkeborde

Er du en af dem, der har brug for et hæve sænkebord med hurtig leveringstid, har vi også en hel serie af hæve sænkeborde med kort leveringstid. Disse er typisk mærket med 5 dages levering, hvilket er et udtryk for at bordene står klar til umiddelbar afsendelse. Har du brug for endnu hurtigere levering end de 4-5 dage en møbeltransport typisk tager, kan bordene også bestilles med en haster transport (mod merpris).