GRATIS FRAGT - GEBYRFRI BETALING - HURTIG LEVERING

Guide: Sådan indretter du dit hjemmekontor

Sidst opdateret: 01 Apr 2020
Sådan indretter du dit hjemmekontor

Få de bedste bud på, hvordan du skaber et behageligt og produktivt hjemmekontor.


ur ikonLæsetid: 4 min.

Hvad end du er freelancer, selvstændig, en ansat som arbejder hjemmefra et par gange om ugen, eller bare overvejer at lave et lille hjemmekontor - så kan du roligt læse videre og få en masse inspiration til indretningen af din hjemmearbejdsplads.

Vi har udvalgt de møbler, der egner sig bedst til hjemmekontoret lige her: kontormøbler til hjemmearbejdspladsen.

Du kan også klikke her for at se vores udvalg af kontorstole til hjemmekontor.

Det gælder om at skabe en ramme for dit arbejde

Umiddelbart kan det godt virke som om, det er for overflødigt at have et hjemmekontor, når trådløst internet åbner op for muligheden for at arbejde i sofaen, sengen, ved spisebordet eller på terrassen. Men det kan hurtigt føre til, at du får nogle uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, hvor de mange forstyrrende elementer i hjemmet kan gå ind og forstyrre din koncentration.


Ofte er udfordringen ved at indrette et hjemmekontor, at bolig og kontor ikke er adskilt. Det kan være svært at koncentrere sig, hvis man føler sig "hjemme". Man skal helst føle man befinder sig på arbejde i et produktiv miljø. Hvis du ikke har muligheden for at holde hjemmekontoret separat fra resten af hjemmet, er der mulighed for at sætte en skærmvæg op. Den kan fungere som en skillevæg eller rumdeler

 

Før du går i gang med kontorindretningen

Når du skal begynde at indrette dit kontor med kontormøbler, bør du altid have dit behov og arbejdsopgaver i tankerne. Især, når du skal investere i et nyt skrivebord, så bør du overveje hvilket materiale bordpladen skal bestå af.


Hvis du skal arbejde på computeren eller foretage noget skrivearbejde, vil en bordplade i glas være ideelt. Derimod hvis du skal bruge skrivebordet til kreativt arbejde såsom maling, modelbyggeri eller syning, så kræves det en mere modstandsdygtige bordplade. Vi anbefaler laminat, da det giver en god robust og rengøringsvenlig bordplade.


Læs også: Hvilke materialer skal jeg vælge til mine kontormøbler?


Ved du på forhånd, at du kommer til at tilbringe flere timer ved skrivebordet, så skal du overveje en ekstra gang om, det ikke ville være bedre med et hæve sænkebord til hjemmekontoret. Et hæve sænkebord giver dig mulighed for at variere din arbejdsstilling i løbet af dagen.


Studier viser, at stillesiddende adfærd leder til livstilsrelaterede sygdomme. Brugen af et højdejusterbart bord kan reducere stillesiddende adfærd markant og forbedre vores daglige velbefindende. Når du rejser dig fra din kontorstol, aktiverer du musklerne, som tænder for de faktorer, der er vigtige for et godt helbred.


I stående position tillader den naturlige runding på rygraden, at kroppen opnår en belastningsbalance. Stillesiddende adfærd forårsager en konstant komprimering på spinalskiverne, som kan medvirke til en for tidlig nedslidning.


Læs også:  Hvorfor det er vigtigt at bruge dit højdejusterbare bord


Når det er sagt at for meget stillesiddende arbejde er negativt for dit helbred, så betyder det ikke, at du skal stå op hele dagen. Dette kan belaste dine ben. Du skal variere din arbejdsstilling. Det er hemmeligheden på en succesopskrift til det bedste arbejdsforhold.

dump borde download

 

Tænk langsigtet, når du indretter dit kontor

Farver påvirker vores velbefindende, når vi opholder os i timevis på kontoret. Derfor bør du nøje overveje, hvilke farver du vælger til arbejdsrummet.


Sørg for at indrette kontoret lyst, så selv på de mørkeste vinterdage, vil det ikke virke for dystert at være på kontoret. Hvis du ikke vil i gang med den helt store malerspand og pensel, har du også mulighed for at sætte kulør på hjemmekontoret med farverige møbler. Et eksempel er opbevaringsløsninger såsom Delta reoler. Delta serien vil giver dig en masse muligheder for at sammensætte din helt egen reol med de farver du ønsker dig.


Få mere inspiration:
Inspirationskataloger      

 

Den ideelle belysning på hjemmekontoret

Det bedste lys opnås ved at kombinere dagslyset med kunstigt lys på kontoret. Investér i en god bordlampe, som kan give dig et godt koncentreret belysning på skrivebordet. Du kan også med fordel kombinere din arbejdslampe med en loftlampe, som kan være med til at skabe en fin lysspredning.

De bedste arbejdsbetingelser


Der findes flere forskellige bordlamper på markedet. Nogle lamper er kun beregnet til det ene formål, mens andre er mere fleksible der kan tilpasses efter behov. Du skal altid tage udgangspunkt i dit behov og arbejde. Tag vores bordlampe test og bliv klogere på, hvilke lampe der passer bedst til dig.


Læs også:  Sådan vælger du den rigtige bordlampe til skrivebordet

 

Gør plads til de gode idéer på kontoret derhjemme

Det kan være rart at have et bestemt sted, hvor dine idéer kan få frit løb. Tavler som whiteboards eller glastavler er ideelle til det formål. Her kan du samle alt inspiration og idéer i et sted. Med en tavle kan du hurtig skabe et overblik over dine arbejdsopgaver.

Mood Fabric Wall glastavle


De fleste tror at whiteboards og glastavler er kun beregnet som et opslagstavle, men faktisk kan de også benyttes som en indretningselement i kontorindretningen. Glastavler fås i dag i flere farver, hvilket giver uedenlig muligheder for at lege med farve og skabe et tema til dit hjemmekontor.

Mood Silk glastavle

Mood Silk glastavle

4.186,25 kr. inkl. moms
3.349,00 kr. ex moms
Mood Flow glastavle

Mood Flow glastavle

701,25 kr. inkl. moms
561,00 kr. ex moms
Whiteboard Air

Whiteboard Air

2.887,88 kr. inkl. moms
2.310,30 kr. ex moms


Går du efter den helt simple hvide opslagstavle, hvor du har brug for at hænge billeder eller dokumenter op? Et whiteboard med en magnestisk overflade giver dig disse muligheder. Whiteboardtavlen kan bruges til en række opstillinger og præsentationer.


Læs også:  Få dit projekt til at lykkes med et whiteboard

 

Valg og placering af kontormøbler

Der er ikke noget, der er værre end at sidde foran computeren i flere timer i træk på en dårlig stol, der enten er for stort eller lille. Mange benytter f. eks. spisestolen, når de skal arbejder foran computeren i flere timer. Det er ikke særlig hensigtsmæssig, da en spisestol er ikke beregnet til, at man skal sidde der i flere timer. Derfor findes der også rigtige mange forskellige kontorstole til forskellige behov.


Læs også: Sådan vælger du den bedste kontorstol


Fakta er, at dit valg og placering af kontormøbler har en kæmpe indflydelse på dig og den samlede oplevelse af hjemmekontoret. Skån din ryg og krop, og investér i gode ergonomiske kontormøbler fra start af, så du får en hensigtsmæssig arbejdstilling og dermed undgår ryg- og nakkesmerter samt andre kontorsygdomme.


Ergonomiske kontormøbler omfatter skriveborde, kontorstole og balancebræt, hvor formålet er at give personer, der bruger mange timer foran en computer den rette støtte samt de bedste arbejdsbetingelser.


Når du skal placere dit skrivebord, så sørg for at placere bordet med fronten mod et vindue eller ude i rummet. På den måde får du udnyttet dagslyset bedst muligt.

 

Skab helhed i rummet

Det kan være svært at forene rummets forskellige elementer. Med et løs gulvtæppe til hjemmekontoret kan du samle kontorindretningen og skabe helhed i rummet.


Har du et lyst rum, kan du sagtens vælge et mørkt tæppe. Derimod, hvis du gerne vil have en masser liv og farver på hjemmekontoret, kan du vælge et tæppe med mere spræl på. Runde farverige gulvtæpper kan give et farvesplash på det bare gulv, som din indretning mangler. Du kan med fordel kombinere forskellige former og farver for at skabe dynamik i indretningen af dit hjemmearbejdsplads.

Epoca moss tæppe


Et tæppe behøver ikke altid være firkantet. Gulvtæppets former kan ændre udtrykket i rummet. Et rundt og løs tæppe kan bløde en stram indretningsstil op og gøre indretningen lidt mere personligt.

Epoca Moss gulvtæppe - any shape

Epoca Moss gulvtæppe - any shape

729,00 kr. ex moms
911,25 kr. inkl. moms
Create gulvtæppe - any shape

Create gulvtæppe - any shape

729,00 kr. ex moms
911,25 kr. inkl. moms
RAW gulvtæppe - any shape

RAW gulvtæppe - any shape

729,00 kr. ex moms
911,25 kr. inkl. moms

Har du brug for indretningshjælp til hjemmekontoret? Så har du mulighed for at booke et gratis og uforpligtende møde hos én af vores dygtige indretningskonsulenter.

Du kan se alle vores tidligere cases her: Indretningsprojekter

Ring på 86123050 eller kontakt os på .