GRATIS FRAGT - GEBYRFRI BETALING - HURTIG LEVERING

Guide: Sådan indretter du dit hjemmekontor

Sidst opdateret: 09 Jul 2020
Sådan indretter du dit hjemmekontor

Få de bedste bud på, hvordan du skaber et behageligt og produktivt hjemmekontor.


ur ikonLæsetid: 5 min.

Hvad end du er freelancer, selvstændig, en ansat som arbejder hjemmefra et par gange om ugen, eller bare overvejer at lave et lille hjemmekontor - så kan du roligt læse videre og få en masse inspiration til indretningen af din hjemmearbejdsplads.

Vi har udvalgt de møbler, der egner sig bedst til hjemmekontoret lige her: kontormøbler til hjemmearbejdspladsen.

Du kan også klikke her for at se vores udvalg af kontorstole til hjemmekontor.


Her får du 7 konkrete tips til at indrette dit hjemmekontor

Det er vigtigt at skabe en behagelig og inspirerende arbejdsoase, hvor du kan fordybe dig i dine arbejdsopgaver. Der findes ingen facit til, hvordan du bør indrette dit hjemmekontor. Alle har forskellige præferencer, og derfor er formålet med denne guide at inspirere dig med nogle gode idéer. Samtidig skal hjemmekontoret også fungere som en ergonomisk arbejdsplads, og derfor vil der være et par ting du skal være opmærksom på inden du går i gang med at indrette.

1. Det gælder om at skabe en ramme for dit arbejde derhjemme

Umiddelbart kan det godt virke som om, det er for overflødigt at have et hjemmekontor, når trådløst internet åbner op for muligheden for at arbejde i sofaen, sengen, ved spisebordet eller på terrassen. Men det kan hurtigt føre til, at du får nogle uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. De mange forstyrrende elementer i hjemmet kan gå ind og forstyrre din koncentration.


Hold hjemmekontor og bolig adskilt

Ofte er udfordringen ved at indrette et hjemmekontor, at bolig og kontor ikke er adskilt. Det kan være svært at koncentrere sig, hvis man føler sig "hjemme". Man skal helst føle, at man befinder sig på arbejde i et produktiv miljø. Hvis du ikke har muligheden for at holde hjemmekontoret separat fra resten af hjemmet, er der mulighed for at sætte en skærmvæg op. Det betyder at du kan dele rummet fysisk op. Skærmvægge er en nem og fleksibel løsning, og bruges ofte som en skillevæg eller rumdeler


Hvis du bruger dit hjemme kontor som deltids- eller fultidsarbejde, så bør du overveje, hvor du vil placere din hjemmearbejdsplads. Hvis det er muligt, så sørg for at placere hjemmekontoret et sted, hvor du ikke kan se det. På denne måde undgår du, at tænke på arbejde heletiden. Når du holder fri, så bør du holde fri. 

 

2. Før du går i gang med din hjemme kontorindretning

Når du skal begynde at indrette dit kontor med kontormøbler, bør du altid have dit behov og arbejdsopgaver i tankerne. Især, når du skal investere i et nyt skrivebord, så bør du overveje, hvilket materiale bordpladen skal bestå af.


Hvis du skal arbejde på computeren eller foretage noget skrivearbejde, vil en bordplade i glas være ideelt. Derimod hvis du skal bruge skrivebordet til kreativt arbejde såsom maling, modelbyggeri eller syning, så kræves det en mere modstandsdygtige bordplade. Vi anbefaler laminat til dit arbejdsbord, da det giver en robust og rengøringsvenlig bordplade.


Derimod hvis du ønsker en antibakterielt overflade til dit skrivebord, så anbefaler vi Linoleum.


Læs også: Hvilke materialer skal jeg vælge til mine kontormøbler?


Ved du på forhånd, at du kommer til at tilbringe flere timer ved skrivebordet, så skal du overveje en ekstra gang om, det ikke ville være bedre med et hæve sænkebord til hjemmekontoret. Et hæve sænkebord giver dig mulighed for at variere din arbejdsstilling i løbet af dagen, hvilket er med til at fremme din blodcirkulation og velbefindende.

 

Det er usundt at sidde for meget ned!
Studier viser, at stillesiddende adfærd leder til livstilsrelaterede sygdomme. Brugen af et højdejusterbart bord kan reducere stillesiddende adfærd markant og forbedre vores daglige velbefindende. Når du rejser dig fra din kontorstol, aktiverer du musklerne, som tænder for de faktorer, der er vigtige for et godt helbred.


I stående position tillader den naturlige runding på rygraden, at kroppen opnår en belastningsbalance. Stillesiddende adfærd forårsager en konstant komprimering på spinalskiverne, som kan medvirke til en for tidlig nedslidning.


Læs også:  Hvorfor det er vigtigt at bruge dit højdejusterbare bord


Små handlinger giver store gevinster

Når det er sagt at for meget stillesiddende arbejde er negativt for dit helbred, så betyder det IKKE, at du skal stå op hele dagen. Dette kan belaste dine ben. Generelt handler det om, at du skal variere din arbejdsstilling. Så du veksler mellem at sidde ned og stå op. Du skal sørge for at indføre små bevægelse ind i din arbejdsdag. Hvis du har et hæve sænkebord, kan du starte med at køre bordet op, når du møder ind. På denne måde får du skabt en god rutine.


Variation i din arbejdstilling hemmeligheden på en succesopskrift til det bedste arbejdsforhold.


Rådet er ganske simpelt og lige til, men desværre er det også noget man hurtigt kan glemme i løbet af sin arbejdsdag. Især hvis man har haft en hektisk og travl dag. Derfor kan det være nødvendigt at supplere med ergonomiske tilbehør, som kan være med til at sikre, at du får en ergonomisk arbejdstilling.

dump borde download

 

3. Indret dit hjemmekontor med farver

Farver påvirker vores velbefindende og kreativitet, når vi opholder os i timevis på kontoret. Derfor bør du nøje overveje, hvilke farver du vælger til arbejdsrummet.


Sørg for at indrette kontoret lyst, så selv på de mørkeste vinterdage, vil det ikke virke for dystert at være på kontoret. Vælg varme og dæmpende farver, så farverne i rummet ikke forstyrrer øjet.


Hvis du ikke vil i gang med den helt store malerspand og pensel, har du også mulighed for at sætte kulør på hjemmekontoret med farverige møbler. Et eksempel er opbevaringsløsninger er Delta reoler.Delta serien vil giver dig en masse muligheder for at skræddersy din helt egen reol med de farver du ønsker dig på kryds og tværs.


Få mere inspiration:
Inspirationskataloger 

 

4. Den ideelle belysning på hjemmekontoret


Belysningen på hjemmearbejdspladsen er vigtigt. Forkert eller mangelfuld belysning kan gøre, at du anstrenger dine øjne. Det vil i sidste ende give hovedpine.


Det bedste lys opnås ved at kombinere dagslyset med kunstigt lys på kontoret. Den bedste placering er at sidde med siden til vinduet. Sørg for at der er kraftige gardiner, rullegardiner eller persienner til de dage hvor der er kraftig sollys.


Investér i en god bordlampe, som kan give dig et godt koncentreret belysning på skrivebordet. Du kan også med fordel kombinere din arbejdslampe med en loftlampe, som kan være med til at skabe en fin lysspredning.

De bedste arbejdsbetingelser


Der findes flere forskellige bordlamper på markedet. Nogle lamper er kun beregnet til det ene formål, mens andre er mere fleksible der kan tilpasses efter behov. Du skal altid tage udgangspunkt i dit behov og arbejde. Tag vores bordlampe test og bliv klogere på, hvilke lampe der passer bedst til dig og din hjemmearbejdsplads.


Læs også:  Sådan vælger du den rigtige bordlampe til skrivebordet

 

5. Gør plads til de gode idéer på hjemmearbejdspladsen

Det kan være rart at have et bestemt sted, hvor dine idéer kan få frit løb. Tavler som whiteboards eller glastavler er ideelle til det formål. Her kan du samle alt inspiration og idéer i et sted. Med en tavle kan du hurtigt skabe et overblik over dine arbejdsopgaver.

Mood Fabric Wall glastavle


De fleste tror at whiteboards og glastavler er kun beregnet som et opslagstavle, men faktisk kan de også benyttes som en indretningselement i kontorindretningen. Glastavler fås i dag i flere farver, hvilket giver uendenlige muligheder for at lege med farve og skabe et tema til dit hjemmekontor.

Mood Silk glastavle

Mood Silk glastavle

4.186,25 kr. inkl. moms
3.349,00 kr. ex moms
Mood Flow glastavle

Mood Flow glastavle

701,25 kr. inkl. moms
561,00 kr. ex moms
Whiteboard Air

Whiteboard Air

2.887,88 kr. inkl. moms
2.310,30 kr. ex moms
Mood Glastavle

Mood Glastavle

350,63 kr. inkl. moms
280,50 kr. ex moms


Går du efter den helt simple hvide opslagstavle, hvor du har brug for at hænge billeder eller dokumenter op? Et whiteboard med en magnestisk overflade giver dig disse muligheder. Whiteboardtavlen kan bruges til en række opstillinger og præsentationer.


Læs også:  Sådan vælger du den rigtige whiteboard tavle

 

6. Valg og placering af kontormøbler

Der er ikke noget, der er værre end at sidde foran computeren i flere timer i træk på en dårlig stol, der enten er for stort eller lille. Mange benytter f. eks. spisestolen, når de skal arbejder foran computeren i flere timer. Det er ikke særlig hensigtsmæssig, da en spisestol er ikke beregnet til, at man skal sidde der i flere timer. Derfor findes der også rigtige mange forskellige kontorstole til forskellige behov.


Læs også: Sådan vælger du den bedste kontorstol


Fakta er, at dit valg og placering af kontormøbler har en kæmpe indflydelse på dig og den samlede oplevelse af hjemmekontoret. Skån din ryg og krop, og investér i gode ergonomiske kontormøbler fra start af, så du får en hensigtsmæssig arbejdstilling og dermed undgår ryg- og nakkesmerter samt andre kontorsygdomme.


Ergonomiske kontormøbler omfatter skriveborde, kontorstole og balancebræt, hvor formålet er at give personer, der bruger mange timer foran en computer den rette støtte samt de bedste arbejdsbetingelser.


Når du skal placere dit skrivebord, så sørg for at placere bordet med fronten mod et vindue eller ude i rummet. På den måde får du udnyttet dagslyset bedst muligt.

 

7. Skab helhed på hjemmearbejdspladsen

Det kan være svært at forene rummets forskellige elementer. Men du kan indrette dit kontor med et løs gulvtæppe, så du kan samle kontorindretningen og skabe helhed i rummet.


Har du et lyst rum, kan du sagtens vælge et mørkt tæppe. Derimod, hvis du gerne vil have en masser liv og farver på hjemmekontoret, kan du vælge et tæppe med mere spræl på. Runde farverige gulvtæpper kan give et farvesplash på det bare gulv, som din indretning mangler. Du kan med fordel kombinere forskellige former og farver for at skabe dynamik i indretningen af din hjemmearbejdsplads.

Epoca moss tæppe


Et tæppe behøver ikke altid være firkantet. Gulvtæppets former kan ændre udtrykket i rummet. Det fantastiske ved et rundt og løs tæppe kan bløde en stram indretningsstil op og gøre indretningen lidt mere personligt.

Tæpper kan også være med til at forbedre akustikken i rummet, og dermed skabe et roligt arbejdsmiljø. Det er en stor fordel, hvis du har arbejdsopgaver, der kræver meget koncentration. Udvalgte tæpper kan også bruges som et stoleunderlag.

 

Epoca Moss gulvtæppe - any shape

Epoca Moss gulvtæppe - any shape

729,00 kr. ex moms
911,25 kr. inkl. moms
Create gulvtæppe - any shape

Create gulvtæppe - any shape

729,00 kr. ex moms
911,25 kr. inkl. moms
RAW gulvtæppe - any shape

RAW gulvtæppe - any shape

729,00 kr. ex moms
911,25 kr. inkl. moms
Epoca stoleunderlag - Structure Home gulvtæppe

Epoca stoleunderlag - Structure Home gulvtæppe

729,00 kr. ex moms
911,25 kr. inkl. moms

Få hjemmekontor fradrag på bruttolønsordning

Flere lønmodtagere arbejde hjemmefra. Jo flere timer, desto større krav stilles der til dit hjemmekontor med f. eks. kontormøbler. 


Langt de færreste hjemmekontorer opfylder kravene til et fradragsberettiget hjemmekontor. Der er en række krav, som i praksisk er meget svære at overholde bl.a.:

  • Det givne rum må kun bruges til erhvervsrelaterede aktiviteter
  • Kontoret skal som udgangspunkt have egen indgang
  • Rummet må ikke indeholder møbler, som er egnet til privat brug


MEN...

  • Kontormøbler til indretning af hjemmekontor er ikke skattepligtigt personalegode
  • Møblerne kan købes og ebtales ud af medarbejderens bruttoløn
  • Virksomheden kan også vælge at stille dem til rådighed uden beskatning


Vil du høre mere om, hvordan du får en skattefri hjemmekontor på bruttolønsordningen?

Læs mere:
Hjemmekontor fradrag på bruttoløn

Har du brug for indretningshjælp til hjemmekontoret?
Så har du mulighed for at booke et gratis og uforpligtende møde hos én af vores dygtige indretningskonsulenter.

Du kan se alle vores tidligere cases her: Indretningsprojekter

Ring på 86123050 eller kontakt os på .