Leverandør af kontorindretning

Sådan forebygger du forstyrrende støj på din arbejdsplads

Sidst opdateret: 07 Jan 2020
Sådan forebygger du forstyrrende støj på din arbejdsplads

Svært ved at fordybe dig på arbejdspladsen? Det er du ikke alene om. Vi har et smart trick til at reducere støjen på kontoret.


ur ikonLæsetid: 2 min.

Åbne fælleskontorer har sine fordele. Det skaber muligheden for god vidensdeling og sparring mellem kollegerne. Men desværre kan det åbne kontorlandskab også være et mareridt, hvad angår forstyrrende støj. 

Medarbejdere der står få meter fra dit bord og diskutere med en anden kollega, en anden medarbejder der står og snakker højlydt i telefonen, og en tredje som spiser riskiks ved skrivebordet. Det knaser rigtig meget, hvert eneste gang vedkommende fortærer kiksen.

computer 3368242 1280

Hyppigt forstyrrende støj er sundhedsskadelig. Det kan være med til at skabe en uhensigtsmæssig og stressende arbejdsmiljø, som kan gå ud over den enkelte medarbejders ydeevne.

 

Generende støj, kommer oftest fra andre menneskers aktiviteter. Det kan f. eks. være dine kollegers samtale i baggrunden, en telefon der ringer, eller en printer der er i gang med at udskrive.

Den åbenlyse løsning til at fjerne støjen ville være at lukke døren, hvis man havde muligheden for det. Men virkeligheden er, at man ikke altid kan det, især i et kontorfællesskab eller lille kontor.

 

Heldigvis findes der nogle enkle løsninger til at dæmpe støjen. Skærmvægge er et glimrende bud på, at regulere akustikken i rummet. Der findes gulv skærmvægge, bordskærme og lydabsorberende vægge.

 

Untitled design 3

Gulv skærmvægge

Befinder du i et åbent kontormiljø, vil vi anbefale en gulvskærmvæg med lydabsorberende stenuld. En gulvskærm kan adskille arbejdspladserne, og dermed dæmpe støjen i det åbne kontor. De er flytbare, og derfor er det let at lave om indretningen om på kontoret.

Der findes efterhånden mange smarte gulv skærmvægge, f.eks. har Edge Skærmvæg en indbygget magnet funktion, hvilket gør det muligt at sammenkoble flere skærmvægge uden at bøvle med skruer. Det kræver blot, at man tilkøber et koblingsbeslag.

Foruden det fantastiske egenskab at kunne minimere støjen, kan den også bruges som opslagstavle. 

 
 

Untitled design 4Bordskærmer

Giv dine medarbejdere en åben og fredelig arbejdsplads. Det kan gøres meget enkelt ved hjælp af bordskærme. Den praktiske konstruktion dæmper støj, hvilket kan være med til at øge produktiviteten hos dine medarbejdere.

Borskærme er flytbare og nemme at sætte op. Det er perfekt til kontorfælleskabet, hvor man stadig kan være en del af fælleskabet uden at gå på komprimis med ens arbejdsopgaver.

Bordskærme findes i to typer, der kan skærmer over eller under skrivebordet.

Hvis man ønsker et lettere udtryk på kontoret, kan man med fordel gøre bordskærmene lidt kortere end selve skrivebordet.

 


 
Untitled design 5

Lydabsorberende tavler

Har du tomme vægge som du ikke helt ved, hvad du skal stille op med? Virker lokal støjbegrænsning ikke? Så kan du med fordel hænge en lydabsorberende tavle op, som kan suge lyd og rumklang ud af lokalet.

En lydabsorberende tavle kan både fungere som en støjdæmpende element og opslagstavle. Men sørg for ikke at have for mange ting på tavlen, da det vil mindske effektiviteten af den lydabsorberende tavle.

Vi anbefaler Edge Wall fra Lintex. Det er bevist i en undersøgelse, at tavlen dæmper de høje frekvenser.

 

 

 

 

 

Se de udvalgte modeller

Edge Wall element

Edge Wall element

1.811,25
1.548,75
DU SPARER 262,50
Edge bordskærm, topmonteret

Edge bordskærm, topmonteret

2.423,75
1.936,25
DU SPARER 487,50


Vidste du at..?

  • 4 ud af 5 medarbejdere synes, at støj påvirker deres produktivitet negativt
  • Halvdelen af de ansatte har klaget over for meget støj til ledelsen
  • Vi har eksperter der kan hjælpe dig med indretningen af kontoret

Få et gratis indretningsforslag i dag - kontakt os på  eller 8612 3040.

Kilde: Business