Kontorindretning på den nemme måde

5 tips: Sådan holder du nemt orden på dit skrivebord

Sidst opdateret: 19 Maj 2020
Sådan holder du nemt orden på dit skrivebord

Hvordan holder man orden på sit skrivebord uden at skulle rydde op hvert eneste dag? Det giver vi dig vores 5 bedste bud på.

ur ikonLæsetid: 3 min.

At have orden på skrivebordet har stor betydning for stemning og effektiviteten. Bedre orden gør en gladere og du får en bedre overblik. I sidste ende får du mere effektivitet. Rod kan være med til at forsinke processer, hvis du ikke kan finde det, du står og skal bruge. Ved hjælp af de rette tilbehør og vaner kan du komme rigtig langt, når det gælder om at skabe orden på kontoret og arbejdspladsen.


Her er 5 tips til, hvordan du får mere orden på dit skrivebord


1. Brug skabe med hylder og skuffer til at få et overblik over dine dokumenter

Når du har en masse papirer og dokumenter, som du bruger i forbindelse med dit arbejde, så er det som regel en god idé enten at arkivere dem i ringbind eller i bakker.


Her kan du med fordel investere i skabe til at holde orden. Indret skabene med de rette hylder, bakker, skuffer eller låger, så du bedre kan danne dig et overblik over, hvor de forskellige papirer er. Du kan inddele mapperne i alfabetisk rækkefølge, så du nemt kan finde frem til dokumenterne igen. Det vil spare dig en masse tid i den lange bane.

2. Brug en magnetisk whiteboardtavle til dagens vigtigste opgaver

Du kan bruge en magnetisk whiteboard tavle til at hænge dagens vigtigste papirer op, så du har lige ved hånden. Denne løsning er mere fleksibelt end en gammeldags opslagstavle med nåle. Med en magnetisk tavle kan du nemt udskifte eller flytte rundt på tingene efter behov.

Note whiteboard

Note whiteboard

3.956,-
3.362,60
DU SPARER 593,40
ONE whiteboard

ONE whiteboard

3.216,-
2.733,60
DU SPARER 482,40
Whiteboard Air Flow

Whiteboard Air Flow

3.936,-
3.345,60
DU SPARER 590,40
Whiteboard Boarder

Whiteboard Boarder

2.524,-
2.145,40
DU SPARER 378,60

3. Tænk over, hvad du printer ud

En god metode til at mindske papirbunken på bordet er at stoppe med at printe så meget ud. Overvej om, det er vigtigt at få printet ud hver gang. Hvad kan du nøjes med at tilgå på computeren. Hvis du ikke har noget imod at læse dokumentet på computeren, så kan det være nemmere at skabe et system med mapper på din PC.


4. Læg de ting væk, du ikke skal bruge til dagens arbejdsopgaver

Papirer, der ikke længere er relevant for dit arbejde skal pakkes væk. For ellers ender det bare med at hobe sig op på dit arbejdsbord.


Har du småting som papirclips, kuglepen, en lille blok eller en bærbar computer du aldrig helt ved, hvornår du skal bruge? Men det er nogle vigtige arbejdsredskaber i din hverdag, så kan du kigge på smarte skrivebordsløsninger som en laptop skuffe. Den kan monteres under dit arbejdsbord.

 
Hvis du ikke helt vil gemme de småting du ofte bruger væk, så kan en åben pennebakke være løsningen.

5. Sørg for at rydde op på dit skrivebord jævnligt

Det sidste råd lyder måske kedeligt, men det er nødvendigt, hvis du skal bevare orden på dit skrivebord. Når du rydder op løbende, så reducere du også rodet. Du kan enten rydde op efter fyraften, eller vente til sidste på ugen. Så kan du gå på weekend med god samvittighed, og samtidig kan du glæde dig til at møde ind mandag morgen til et ryddeligt skrivebord.