Kontorindretning på den nemme måde

Vælg de rigtige kantinestole til din kantine

Sidst opdateret: 01 Feb 2023
vælg de rigtige kantinestole guide

Skal du indrette din kantine, så den er behagelig at være i for dig og dine medarbejdere?

 

Et godt sted at starte er at vælge den rigtige kantinestol.

 

Hvis kantinen bruges til andet end frokostpauser, fx til workshops, foredrag, uformelle møder eller andet, så giver det god mening at vælge en kantinestol, der er komfortabel at sidde på i længere tid. Vi kender alle til at sidde dårligt. Det gør at du har sværere ved at koncentrere sig, hvis du skal skifte stilling hele tiden, fordi du fx får smerter i lænden. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige kantinestol til netop jeres behov.


Er du i tvivl om, hvilke kantinestole du skal vælge? Så kan du få nogle gode råd her.

 

Kantinestolen skal give dig en god siddekomfort

Mange kantiner bliver også brugt til andet end at spise i frokostpausen. Derfor er det vigtigt, at stolen er god at sidde på, også i perioder, der er længere end de typiske 30 minutter i frokostpausen.

 

Kantinestolen skal være solid og holdbar, så den kan blive brugt dagligt i flere år. Stolen skal ligesom kunne tåle at blive brugt af mange forskellige typer menneskelige former. Derfor er det vigtigt, at man kan finde den rette kantinestol til sin virksomheds behov.


blaa kantineindretning

 

Der er flere ting du bør overveje, når du skal vælge en kantinestol, der er komfortabel.

 

Skal kantinestolen være med eller uden armlæn?

Armlæn øger komforten, men får også stolen til at fylde mere. Hvis I skal have plads til mange mennesker I jeres kantine, så kan det gøre, at der er plads til færre stole, end hvis der ikke var armlæn på stolene. Hvis du har armlæn på jeres kantinestole og kantineborde tillader det, så kan du også hænge stolene op under bordene, som gør at de fylder mindre, og gulvet er nemmere at gøre rene.

 

Kantinestole med armlæn giver dig mulighed for at hvile armene, hvilket kan være godt, hvis stolene skal bruges til arrangementer udover spisning. Typisk vil du ikke have brug for at hvile armene, imens du spiser. Derfor vælger mange ofte at købe kantinestole uden armlæn.

 

Polstring gør at du sidder bedre på din kantinestol

Mange vælger en kantinestol af rene plastikskaller, da de både er holdbare og lettere at rengøre og vedligeholde. Du kan dog også få kantinestole med polstring som fx kunststof eller kunstlæder, som på samme måde er let at tørre af og holde pæn. Dog sidder du lidt bedre på stolene, hvis der er en form for polstring på både sæde og ryg.

 

 

En praktisk kantinestol

En god kantinestol skal i modsætning til andre stole være mere praktisk – det gælder både i forhold til rengøring, men også i forhold til forskellige funktionaliteter på stolen.

 

1. Stabelbare kantinestole

Hvis du har brug for at rydde gulvarealet i kantinen, så er det praktisk at kunne stable dine kantinestole. Det er vigtigt, at du tænker over dette, når du vælger om kantinestolene skal være med eller uden armlæn.

 

2. Kantinestole med rækkekobling

Rækkekobling på dine kantinestole sikrer at dine kantinestole bliver stående på en lige række, som er relevant, hvis du skal bruge kantinen og stolene til fx konferencer, seminarer eller lignede.

 

3. Kantinestole der kan hænges op under kantineborde

Hvis du vælger kantinestole, der passer sammen med kantinebordet, så vil det være muligt at monteret stoleophæng under dine kantineborde, så stolene kan hænges op efter brug. Det gør det nemt at rengøre under bordet.

 

Du kan se alle vores kantineborde her.

 

4. Kantinestole med gribehul i ryggen

Et gribehul i ryggen på kantinestolen gør det nemt at tage fat i stolen, hvis du har brug for at flytte den hurtigt, og det er nemmere at tage en kantinestol i hver hånd.

 

Så hvad er en god kantinestol?

En god kantinestol er en stol, der både er praktisk, æstetisk og har god komfort. En kantinestol der både er god til frokostpausen, men den kan også bruges til andre ting som fx foredrag, seminar eller andet som kræver, at du kan sidde på stolen i længere tid.

 

Hos Kontormøbler.dk har vi et stort udvalg af møbler til kantinen.

 

Du kan se alle vores kantinemøbler her.