Kontorindretning på den nemme måde

Vælg de rigtige konferencemøbler til konferencelokalet

Sidst opdateret: 04 Dec 2023
vælg de rigtige konferencemøbler guide

Når du skal vælge møbler til dit konferencelokale, så er det vigtigt at tage hensyn til funktion og æstetik. Dine konferencemøbler skal se godt ud i lokalet, men samtidig skal de også være komfortable og funktionelle for dem, der skal bruge dem.

Noget andet, du skal tage med i dine overvejelser, når du vælger konferencemøbler, er hvad du kommer til at bruge dit konferencelokale til af konferencer, møder eller workshops. Er det formelle møder eller uformelle workshops? Hvor lange er møderne? Disse ting har en indflydelse på dit valg af konferencemøbler.

 

Læs videre og få vores anbefalinger i forhold til at indrette dit konferencelokale med de rigtige konferencemøbler.

 

Hvor mange er der plads til i dit konferencelokale?

Hvor mange der skal være plads til i jeres konferencelokale, betyder selvfølgelig noget i forhold til antallet af fx stole og borde, der skal investeres i.

 

Alle skal kunne se og høre, hvis der præsenteres noget på en skærm, eller der er en, der taler.

 

Lokalet skal være indrettet på en måde, der er funktionel, men stadigvæk også er æstetisk, og at det passer til formålet med mødet.

 

Hvilke konferencestole skal du vælge?

At vælge den rigtige konferencestol er vigtigt, da man i et konferencelokale ofte skal sidde ned over længere tid.

 

Stolen skal derfor være komfortabel, men samtidig skal den også være praktisk.

 

Konferencestole med eller uden polstring

Ved at tilføje polstring i form af kunststof, kunstlæder, ægte læder eller uldbetræk stof, så vil du sidde mere komfortabel, da det ikke er lige så hårdt at sidde på som en ikke polstrede stol.

 

Konferencestole med eller uden armlæn

En konferencestol med armlæn er et godt valg, hvis konferencelokalet skal bruges til længere møder eller foredrag. Armlæn giver støtte til armene og fjerner dermed noget vægt fra din lænd. Stole med armlæn fylder dog lidt mere end stole uden armlæn, hvilket selvfølgelig er noget, du skal overveje, hvis du skal have plads til mange i konferencelokalet.

 

Skal konferencestolene kunne stables?

At kunne stable dine konferencestole kan være praktisk, hvis du har brug for at opbevare dem, når de ikke er i brug. Det er ikke alle stole, der kan stables, fx kan armlæn være i vejen for, at du kan stable stolene. Men det rådgiver vi dig gerne om, hvilke konferencestole der kan stables.

 

Overvej rækkekobling, hvis stolene skal stå på en lige linje

Konferencestole med rækkekobling er praktiske i konferencelokaler, da du sikrer at stolene bliver stående på rækken – ligeledes kan det faktisk være et krav, at der skal være rækkekobling i forhold til brandmyndighederne for at undgå, at stolene ikke kommer i vejen.

Hvilke konferenceborde skal du vælge?

Hvis du skal have et eller flere konferenceborde i dit konferencelokale, så er der lidt du skal tænke over, inden du vælger, hvilke borde det skal være.

 

Hvor store skal konferencebordene være?

Hvor stort et konferencebord det skal være, kommer an på hvad det skal bruges til. Skal bordet bruges i forbindelse med workshops, hvor man skal arbejde sammen på kryds og tværs af bordet, så kræver det en større bordplade. Hvis konferencelokalet skal bruges til foredrag eller lignende, så er det også vigtigt, at der er plads til computer, papir, m.m. Dog skal bordene ikke fylde for meget i lokalet, for ellers ser det hurtigt for rodet og tætpakket ud.

 

Formen på konferencebordet

Skal konferencebordet være rektangulært eller skal det være rundt? Det kommer an på, hvad dit konferencelokale skal bruges til. Hvis du skal bruge lokalet til workshops, hvor du skal arbejde tæt sammen i grupper, så giver det mening at have et rundt bord, som gør at alle kan se, hvad der sker på midten, idet alle kigger mod midten, uanset hvor de sidder henne. Rektangulære borde virker bedst i konferencelokaler, hvis du kun skal kigge en vej, fx mod en foredragsholder eller en skærm.

 

Hvilken bordplade er bedst til konferenceborde?

Valget af bordplade til dine konferenceborde kommer an på, hvor meget bordene kommer til at blive brugt, altså hvor meget de skal kunne holde til i hverdagen. Hvis bordene skal bruges ofte, så er det vigtigt, at bordpladen er nem at vedligeholde. Hvis de skal bruges til workshops, hvor man arbejder meget ved bordene, så er det også vigtigt at tænke på. Hvis de fx ikke bruges så meget andet end til noter ved fx foredrag, så kan man måske vælge en billigere løsning, der ikke kræver så meget vedligeholdelse.

 

Ofte vil det være muligt at vælge mellem linoleum og laminat bordplade til dine konferenceborde. Nogle af de bedste fordele ved linoleumsbordplader er, at det er et antibakterielt naturmateriale, der modstår pletter, ridser og er let at rengøre. Bordplader af linoleum er ligeledes lydabsorberende. Laminat er også slidstærkt, rengøringsvenligt og ikke mindst modstandsdygtigt over for slag og misfarvninger. Laminat er velegnet til bordplader og andre overflader, i det den kan tåle hårdt slid i dagligdagen.

 

Funktionelle og praktiske konferenceborde

Det kan være en fordel også at tænke det funktionelle og det praktiske ind i valget af dine konferenceborde. Ting, du kan overveje at tilkøbe til dine borde, kan fx være at det er et foldebord, du skal vælge, som gør det nemt og hurtigt at pakke bordene væk, hvis der skal gøres plads på gulvet. Strømudtag i bordene er også vigtigt, hvis dem der bruger bordene skal have mulighed for at oplade deres computer eller telefon. Til sidst kan du vælge borde med hjul, som gør det nemt at flytte rundt på bordene.

 

Opsummering

Når du skal vælge konferencemøbler, er der flere ting, du skal overveje. Det gælder om at indrette et konferencelokale der er både komfortable, praktisk og æstetisk. Hvor stort jeres konferencelokalet er, har betydning for valget af borde og stole. Når de specifikke stole og borde skal vælges, så er der flere æstetiske, praktiske og funktionelle valg, der skal overvejes som at vælge de mest optimale møbler til netop jeres behov.

 

Har du brug for hjælp til at udvælge de rigtige konferencemøbler? Kontakt os gerne på .