Kontorindretning på den nemme måde

Vælg de rigtige mødestole til dit mødelokale

Sidst opdateret: 26 Jan 2023
vælg de rigtige mødestole guide

Vi ved alle, at møder på kontoret er vigtige for forretningen, men hvor ofte tænker vi på mødestolene?


Hvis du planlægger at indrette et mødelokale, er en af de vigtigste beslutninger, hvilken type stol du skal bruge.


Hvis du går ind i et mødelokale for første gang og opdager, at der er billige stole i plastik eller endnu værre - slet ingen stole! Du har måske det indtryk, at de ikke er vigtige. Intet kunne dog være længere fra sandheden, for en mødestol af god kvalitet er afgørende for et godt møde.


Her er nogle tips til at hjælpe dig med at vælge de stole, der passer bedst til dit mødelokale.


Hvad skal du overveje, inden du vælger mødestole

Mødestolene skal passe til mødestedets stil og størrelse, hvor de skal være komfortable for alle, der skal sidde ned.


Men det er også vigtigt, at du ikke spilder penge ved at købe for mange stole og ikke har plads til dem, når de ikke er i brug.


Hele formålet med en mødestol er at få folk til at føle sig godt tilpas. Det gælder især til de lange møder, hvor mødedeltagerne skal sidde på mødestolene i lang tid.


Her er det meget vigtigt at vælge behagelige mødestole med evt. armlæn, der gør at folk kan blive mere fokuserede under møderne.


Hvad er dit budget til mødestole?

Du bør tænke på, hvad din virksomhed har brug for, når du køber en stol til mødelokalet. Har du kun brug for mødestole til korte hverdagsmøder? I så fald kan du gå efter billigere muligheder.


Hvis I er en virksomhed, der får mange potentielle kunder på besøg, kan det godt være, I skal investere lidt mere for at få mere komfortable mødestole, der er af en bedre kvalitet, og som kan give et godt førstehåndsindtryk til kunderne.


Størrelsen på dit mødelokale

Når du skal vælge stole til et mødelokale, er en af de vigtigste ting at overveje størrelsen af dit mødelokale. Selvom det kan virke som et indlysende valg at vælge en stor, blød stol, hvis du har et rum, der kan rumme den, kan det resultere i, at dine gæster føler sig utilpasse.


Hvis du vælger mindre stole, når der er rigeligt med plads i lokalet, kan deltagerne på samme måde føle, at de bliver presset sammen og ikke kan bevæge sig frit rundt.


Hvor mange mødestole har du brug for?

Den første ting, du skal overveje, når du vælger en stol, er størrelsen på dit rum.


Er det lille eller stort?


Du skal undgå at købe for mange stole, som vil overvælde et lille mødelokale, da det kan gøre rummet mindre og få mødedeltagerne til at føle sig ubehagelige til mode. På den anden side skal du heller ikke købe for få mødestole. Et langt møde, hvor alle skal stå op, vil ikke være produktivt, uanset hvor behagelige deres sko er. De stående møder er mest effektive, hvis de varer omkring 20-25 minutter. Er mødet længere skal der være ordentlige mødestole til rådighed.


Du kan se alle vores mødeborde her.


For det andet skal du tænke på dit budget og på, om du ønsker at investere i mere end én type stol (f.eks. nogle med armlæn og andre uden). Nogle stilarter fungerer bedre til visse typer møder end andre - hvis du f.eks. afholder konferencer over flere dage med flere sessioner pr. dag, men kun fem personer til hver session, kan det være mere praktisk at have stole uden armlæn, fordi deltagerne ikke behøver at justere sig hele tiden i løbet af dagen. Hvis du derimod afholder ugentlige tre timers heldagssessioner, vil det være fornuftigt at have et armlæn, så deltagernes arme kan hvile et behageligt sted, mens de lytter opmærksomt eller tager noter på deres bærbare computere under præsentationer eller gruppediskussioner.


FourMe 99 elegant mødestol

FourMe 99 elegant mødestol

5.256,-
4.616,-
DU SPARER 640,-
Sophia konferencestol

Sophia konferencestol

4.819,-
4.399,-
DU SPARER 420,-

Mødestole med eller uden armlæn

Hvis du leder efter en mødestol, har du måske bemærket, at der findes to muligheder: en med armlæn og en uden armlæn. Begge typer stole kan bruges til møder, men beslutningen om, hvilken der er bedst til dine behov, afhænger af et par forskellige faktorer.


Mødestole med armlæn giver generelt ekstra komfort, da du kan hvile dine arme på dem og dermed tage lidt af presset af lænden – hvilket kan være godt til lange møder. Men armlænene gør også at det kan være svært at komme helt tæt på mødebordet.


Mødestole uden armlæn er oftest mere praktiske. Det vejer ikke helt så meget, og så kan de nemt stables, hvis der er behov for at rydde mødelokalet. Stole uden armlæn gør også at man generelt kan komme meget tættere på bordet, hvilket kan være relevant hvis man skal afholde workshops eller lignede i mødelokalet. Ingen armlæn betyder selvfølgelig også, at du ikke kan få støtte til dine arme, hvilket kan være hårdt for lænden, hvis du sidder i mange lange møder i løbet af dagen.


Gate Reflect Mødestol

Gate Reflect Mødestol

2.256,-
1.916,-
DU SPARER 340,-

Mødestole med eller uden polstring

Et andet valg der skal træffes, er om dine mødestole skal være polstrede eller uden polstring. Der er fordele og ulemper ved begge valg, så sørg for at træffe den rigtige beslutning til at starte med.


Polstrede mødestole er mere komfortable, da polstringen ofte gør, at du sidder bedre i stolen. Polstringen gør også, at stolene ofte ser æstetisk bedre ud, hvilket er med til at give hele mødelokalet et godt indtryk på fx potentielle kunder, der kommer på besøg til et møde. Det hjælper også på akustikken i mødelokalet, da polstringen absorberer noget af lyden i rummet. Ulemperne ved polstrede mødestole er, at de grundet polstringen koster mere, hvilket giver sig selv – dog er der stadig mulighed for at finde billigere polstrede mødestole. Ligeledes er det sværere at rengøre mødestole med polstring, fx hvis der bliver spildt kaffe eller lignede på stolen.


Mødestole uden polstring er generelt billigere end mødestole med polstring. Men de er heller ikke helt så æstetiske som mødestole med polstring. Mødestole uden polstring er til gengæld nemmere at rengøre, da de har glatte overflader. Den manglende polstring gør også, at mødestolene er mindre komfortable og hårdere at sidde på, hvilket kan være en udfordring under lange møder. Den manglende polstring er heller ikke godt for akustikken i lokalet, som så skal løses på andre måder med fx tæpper.

Så hvad er en god mødestol?

En god mødestol er en stol, der er stilfuld og komfortabel. Det er en fordel, hvis den er nem at rengøre og vedligeholde.


Men det vigtigste for en mødestol er, at du skal kunne sidde komfortabelt på stolen uden at blive træt eller få ondt i lænden efter at have siddet i lange møder.


Hos Kontormøbler.dk har vi et stort udvalg af møbler til mødelokalet. Du kan se alle vores mødelokale møbler her.