Kontorindretning på den nemme måde

Vælg det rigtige kantinebord til kantinen

Sidst opdateret: 01 Feb 2023
vælg det rigtige kantinebord guide

Der er flere faktorer, der afgør, hvilket kantinebord du skal vælge til netop jeres kantine. Virksomheder har forskellige behov og bruger deres kantine til forskellige ting.

 

Bruger I kun jeres kantine i frokostpausen, eller bruges den også til arrangementer efter arbejde?

 

Det har en del at sige i forhold til hvor fleksible, praktiske, holdbare og æstetiske jeres kantineborde skal være.

Find et praktisk kantinebord

Kantineborde skal være praktiske. Det betyder, at de skal være nemme at rengøre og vedligeholde, da bordene dagligt vil blive brugt af jeres ansatte i fx frokostpausen. Her vil bestik, glas, tallerkner, m.m. køres hen ad bordet, hvilket bordet skal kunne være holdbart nok til, da det vil ske dagligt, ligesom der ofte vil blive spildt madvare og væske på bordpladen.

 

Derfor er det fx ikke ideelt at vælge et kantinebord med en træbordplade, da den ikke vil være særlig nem at vedligeholde.

 

Kantine klapborde / sammenklappelige borde

Hvis I bruger jeres kantine til andre arrangementer fx efter arbejde, så er det nemt og praktisk, hvis jeres kantineborde kan foldes sammen.

 

Det vil gøre at de hurtigt kan gemmes væk, så de ikke tager alt pladsen i jeres kantine

 

Kantineborde med stoleophæng

Det er en fordel at have stoleophæng under jeres kantineborde, da det gør det meget nemt at rengøre under bordene.

 

Derudover så gør det, at når jeres kantine ikke bruges, så ser der mere ryddeligt ud, da stolene automatisk vil stå på en lige linje, fremfor at de ikke står helt lige nede på gulvet.

 

Du kan se alle vores kantinestole her.

 

Kantineborde med hjul

En anden funktion du kan vælge til jeres kantineborde, måske i stedet for sammenklappelige borde, er kantineborde med hjul.

 

Kantineborde med hjul gør det nemt at ændre på placeringen af bordene. Samtidig kan du hurtigt skaffe mere plads i kantinen, ved at køre bordene hen i den ene side af kantinen.

 

Højborde er perfekte til kantinen

I en moderne kantine som bliver brugt til andet end kun at spise i frokostpausen, finder man flere og flere højborde. Højborde kan ikke kun bruges til at spise ved, som almindelige kantineborde, men de er også oplagte til uformelle, stående møder på andre tidspunkter i løbet af dagen.


kantinemiljo hojborde

 

Faktisk kan højborde også være en fin anskaffelse i den traditionelle kantine som supplement til de klassiske kantineborde. De egner sig særligt godt til de medarbejdere, der skal spise en hurtig frokost - eller bare til dem, der godt kan lide lidt afveksling. Samtidig sørger de for et mere varieret udtryk i kantinen og kan fungere som uformelle mødesteder, når der ikke lige spises frokost eller morgenmad.

 

Four Real A miljøbord

Four Real A miljøbord

6.844,-
6.024,-
DU SPARER 820,-
Square højbord - Højde 105cm.

Square højbord - Højde 105cm.

3.296,-
2.696,-
DU SPARER 600,-

Hvilken type bordplade egner sig bedst til kantineborde?

Kantineborde skal have stærke og praktiske overflader.

 

Et kantinebord bliver brugt dagligt og skal kunne holde til meget. Overfladen skal være nem at rengøre og vedligeholde, så bordet holder i mange år.

 

Det er muligt at vælge mellem flere forskellige overflader, og de forskellige overflader har forskellige fordele. De fleste vælger enten et laminat- eller linoleumsoverflade.

 

Kantineborde med laminat bordplade

Laminat er en meget holdbar overflade, hvilket gør laminat til et populært valg til kantineborde i virksomheders kantiner.

 

Kort sagt er laminat oplagt til borde, der skal kunne tåle at blive brugt og rengjort ofte.

 

Derudover er der næsten ikke er nogen grænser for, hvor mange farver en laminat-bordplade kan laves i. Du kan også få laminat-bordplader, der ligner træ eller har forskellige mønstre.

 

Contact foldebord

Contact foldebord

13.976,-
12.456,-
DU SPARER 1.520,-
Square bord

Square bord

1.696,-
1.249,-
DU SPARER 447,-

Kantineborde med linoleumsbordplade

Linoleum er populært til borde, der bliver brugt meget, fordi det er et antibakterielt naturmateriale, der modstår pletter og ridser og er let at vedligeholde.

 

Samtidig hjælper en linoleumsbordplade med at balancere lyden i rummet, som hjælper med akustikken. Da linoleum er et naturprodukt, er der ikke helt så mange farvemuligheder som laminat.

 

Concept foldebord

Concept foldebord

4.476,-
3.876,-
DU SPARER 600,-

Så hvad er et godt kantinebord?

Et godt kantinebord er holdbart, nem at vedligeholde og skal være praktisk. Det gælder om at vælge et kantinebord, som gør det nemt at bruge kantinen til andre ting end frokost, fx ved at vælge sammenklappelige- eller kantineborde med hjul. Bordpladens overflade skal være holdbar og nem at rengøre, da kantineborde bruges dagligt.

 

Hos Kontormøbler.dk har vi et stort udvalg af møbler til kantinen.

 

Klik her for at se hele vores udvalg af kantinemøbler.