Guide: Sådan indretter du dit hjemmekontor

Publiceret: 11, apr 2018
Sådan indretter du dit hjemmekontor

Få de bedste bud på, hvordan du skaber et behageligt og produktiv hjemmekontor.


ur ikonLæsetid: 4 min.

Hvad end du er freelancer, selvstændig, en ansat som arbejder hjemmefra et par gange om ugen, eller bare overvejer at lave et lille hjemmekontor - så kan du roligt læse videre og få en masse inspiration til dit hjemmekontor indretning.

Det gælder om at skabe en ramme for dit arbejde


Umiddelbart kan det godt virke som om, det er for overflødigt at have et hjemmekontor, når trådløst internet åbner op for muligheden for at arbejde i sofaen, sengen, ved spisebordet eller på terrassen. Men det kan hurtigt føre til, at du får nogle uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, hvor de mange forstyrrende elementer i hjemmet kan gå ind og forstyrre din koncentration.


Ofte er udfordringen ved at indrette et hjemmekontor ofte, at bolig og kontor ikke er adskilt. Hvis du ikke har muligheden for at holde hjemmekontoret separat fra resten af hjemmet, er der mulighed for at sætte en skærmvæg op. Den kan fungere som en skillevæg eller rumdeler. 

 

Før du går i gang med kontorindretningen


Når du skal begynde at indrette dit kontor med kontormøbler, bør du altid have dit behov og arbejdsopgaver i tankerne. Især, når du skal investere i et nyt skrivebord, så bør du overveje hvilke materiale bordpladen skal bestå af.


Hvis du skal arbejde på computeren eller foretage noget skrivearbejde, vil en bordplade i glas være ideelt. Derimod hvis du skal bruge skrivebordet til kreativt arbejde såsom maling, modelbyggeri eller syning, så kræves det en mere modstandsdygtige bordplade. Vi anbefaler laminat, da det giver en god robust og rengøringsvenlig bordplade.


Læs også:  Hvilke materialer skal jeg vælge til mine kontormøbler?


Ved du på forhånd at du kommer til at tilbringe flere timer ved skrivebordet, så skal du lige overveje en ekstra gang om det ikke ville være bedre med et hæve sænkebord til hjemmekontoret. Et hæve sænkebord giver dig mulighed for at variere din arbejdsstilling i løbet af dagen.


Studier viser, at stillesiddende adfærd leder til livstilsrelaterede sygdomme. Brugen af et højdejusterbart bord kan reducere stillesiddende adfærd markant og forbedre vores vores daglige velbefindende. Når du rejser dig fra din stol, aktiverer du musklerne som tænder for de faktorer, der er vigtige for et godt helbred. I stående position tillader den naturlige runding på rygraden, at kroppen opnår en belastning-balance. Stillesiddende adfærd forårsager en konstant komprimering på spinalskiverne, som kan medvirke til en for tidlig nedslidning.


Læs også:  Hvorfor det er vigtigt at bruge dit højdejusterbare bord


Når det er sagt at for meget stillesiddende arbejde er negativt for dit helbred, så betyder det ikke at du skal stå op hele dagen. Du skal variere din arbejdsstilling, det er hemmeligheden på en succesopskrift til det bedste arbejdsforhold.

dump borde download

 

Tænk langsigtet


Farver påvirker vores velbefindende, når vi opholder os i timevis på kontoret. Derfor bør du nøje overveje, hvilke farver du vælger til arbejdsrummet. Sørg for at indrette kontoret lyst, så selv på de mørkeste vinterdage vil det ikke virke for dystert at være på kontoret. Hvis du ikke vil i gang med den helt store malerspand og pensel, har du også mulighed for at sætte kulør på hjemmekontoret med farverige møbler.

Få mere inspiration: Decons inspirationskatalog

 

Den ideelle belysning på hjemmekontoret


Det bedste lys opnås ved at kombinere dagslyset med kunstigt lys på kontoret. Invester i en god bordlampe, som kan give dig et godt koncentreret belysning på skrivebordet. Du kan også med fordel kombinere din arbejdslampe med en loftlampe, som kan være med til at skabe en fin lysspredning.

De bedste arbejdsbetingelser


Der findes flere forskellige bordlamper på markedet. Nogle lamper er kun beregnet til det ene formål, mens andre er mere fleksible der kan tilpasses efter behov. Du skal altid tage udgangspunkt i dit behov og arbejde. Tag vores bordlampe test, og bliv klogere på hvilke slags lamper du skal gå efter.


Læs også:  Sådan vælger du den rigtige bordlampe til skrivebordet

 

Gør plads til de gode idéer


Det kan være rart at have et sted, hvor dine idéer kan få frit løb. Tavler som whiteboards eller glastavler er ideelle til det formål. Her kan du samle alt inspiration og idéer i et sted. Med en tavle kan du hurtig skabe et overblik over dine arbejdsopgaver.

Mood Fabric Wall glastavle


De fleste tror at whiteboards og glastavler er kun beregnet som et opslagstavle, men faktisk kan de også benyttes som en indretningselement i kontorindretningen. Glastavler fås i dag i flere farver, hvilket giver en masser mulighed for at lege med farve og skabe et tema til dit hjemmekontor.


Går du efter den helt simple hvide opslagstavle, hvor du har brug for at hænge billeder eller dokumenter op? Et whiteboard med en magnestisk overflade giver uendelige muligheder for, hvad du kan bruge tavlen til. Whiteboardtavlen kan bruges til en række opstillinger og præsentationer.


Læs også:  Få dit projekt til at lykkedes med et whiteboard

 

Valg og placering af kontormøbler


Der er ikke noget der er værre end at sidde foran computeren i flere timer i træk på en dårlig stol ved et skrivebord, der enten er for stort eller lille. Fakta er, at dit valg af kontormøbler samt placering af dem har en kæmpe indflydelse på den samlede oplevelse af hjemmekontoret. Skån din ryg og krop, og invester i gode ergonomiske kontormøbler fra start af, så du undgår at udvikle ryg- og nakkesmerter. Ergonomiske kontormøbler omfatter skriveborde og kontorstole, hvor formålet er at give personer, der bruger mange timer foran en computer den rette støtte samt de bedste arbejdsbetingelser.


Læs også: 
Vælg den bedste kontorstol


Når du skal placere dit skrivebord, så sørg for at placere det med fronten mod et vindue eller ude i rummet. På den måde får du udnyttet dagslyset bedst muligt.

 

Skab helhed i rummet


Det kan være svært at forene rummets forskellige elementer. Med et løs tæppe kan du samle og skabe helhed i rummet. Har du et lyst rum, kan du sagtens vælge et mørkt tæppe. Derimod hvis du gerne vil have en masser liv og farver på hjemmekontoret, kan du vælge et tæppe med mere spræl på. Runde farverige tæpper kan give et farvesplash på det bare gulv, som din indretning mangler. Du kan med fordel kombinere forskellige former og farver for at skabe dynamik i hjemmet

Epoca moss tæppe


Et tæppe behøver ikke altid være firkantet. Gulvtæppets former kan ændre udtrykket i rummet. Et rundt og løs tæppe kan bløde en stram indretningsstil op og gøre indretningen lidt mere personligt.

Har du brug for indretningshjælp til hjemmekontoret? Så har du muligheden for at booke tid hos én af vores dygtige indretningskonsulenter.

Ring på 86123050 eller kontakt os på .